چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

محصولات تراریخته متهم سونامی سرطان در ایران

محصولات تراریختهبه گزارش بیان نیوز؛ مصرف محصولات غذایی وارداتی تراریخته یا آغشته به مواد بیماری‌زا در کشور در حالی افزایش یافته که بنا به تأیید مراکز علمی معتبر دنیا در حوزه زیست فناوری این محصولات می‌توانند تاثیرات خطرناکی مانند ابتلا به انواع سرطان‌ها را روی انسان داشته باشند و شاید یکی از دلایل سونامی سرطان در کشور ما افزایش مصرف همین محصولات باشد.

چند سالی می‌شود محصولات دستکاری ژنتیکی شده یا همان تراریخته‌ها به سفره غذایی‌مان راه یافته‌اند. حالا اما بنا به اذعان رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، بیش از 90 درصد روغن‌های خوراکی در کشورمان از دانه‌های روغنی تراریخته تولید می‌شود. حتی قرار است در برنامه ششم توسعه مزارع کشور خودمان هم با اولویت برنج و پنبه به کشت تراریخته‌ها اختصاص یابد؛ ‌موضوعی که صدای بسیاری از کارشناسان و متخصصان علم ژنتیک و حتی محیط زیستی‌ها را در آورده است. با وجود این اما هستند افرادی که مدافع تراریخته‌ها هستند و معتقدند مستنداتی که مخالفان تراریخته‌ها به آنها استناد می‌کنند معتبر نیست. اما شواهد غیرقابل انکاری درباره مضرات تراریخته‌ها وجود دارد و بسیاری از کشورهای اروپایی تولید و مصرف این محصولات را ممنوع یا محدود کرده‌اند؛‌ محصولاتی که علاوه بر نگرانی از آثار منفی‌شان روی سلامت، بذرهای شان عقیم است و موجب وابستگی به تولیدکنندگان بذر خواهد شد. چالش‌های محصولات تراریخته به گونه‌ای است که برخی از کارشناسان معتقدند این خوراکی‌ها مصداقی از نفوذ و بیوتروریسم هستند.

با غذا بیمار می‌کنند و با دارو مداوا!
علی‌اکبر روزگاری پزشک و پژوهشگر طب سنتی، عدم کنترل بر واردات برخی از مواد غذایی به‌ویژه محصولات غذایی وارداتی تراریخته یا آغشته به مواد بیماری‌زا به کشور و مصرف این محصولات را یکی از عوامل مهم افزایش سرطان در کشور دانست. وی با اشاره به نقش تغذیه در ابتلا به سرطان می‌افزاید:‌ مصرف غذاهای مصنوعی مانند فست‌فودها، استفاده از مواد نگهدارنده فراوان در مواد غذایی مانند کنسروها و شیرها از جمله مواردی است که طبق تحقیقات علمی «سرطان‌زا» بودنشان ثابت شده است. هم‌چنین بسیاری از این مواد آرایشی به خصوص آن دسته که به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، سرطان‌زا هستند. روزگاری، با اشاره به واردات غذاهایی که در آنها دستکاری ژنتیکی صورت گرفته، می‌افزاید: مصرف مواد غذایی که اصطلاحاً به آنها تراریخته گفته می‌شود، در کشور به شدت افزایش پیدا کرده‌است. طبق تحقیقات وسیعی که توسط دانشمندان صاحب نظر و مراکز علمی معتبر در حوزه زیست فناوری صورت گرفته، این مواد غذایی خطرناک بوده و می‌توانند تأثیرات بسیار خطرناکی چون بیماری سرطان برای انسان داشته باشند. به‌ویژه که در حال حاضر تقریبا تمام این محصولات دستکاری ژنتیکی شده در کشورمان مصرف می‌شود، وارداتی هستند و اطلاعات چندانی درباره کم‌و‌کیف دستکاری‌های ژنتیکی صورت گرفته روی آنها در دست نداریم. به باور وی غفلت از کنترل مبادی ورودی کشور برای بررسی و آزمایش واردات مواد غذایی و دارویی به‌ویژه محصولات غذایی دستکاری شده ژنتیکی، موجب می‌شود تا خوراکی‌های به ظاهر سالم اما با منشأ بیماری‌زا وارد کشور شود. روزگاری تأکید می‌کند ‌این مسئله درباره داروهای قاچاق نیز صادق است. به باور وی سیاست بسیاری از شرکت‌های دارویی در خارج از کشور این است که بیماران را با مبتلا کردن به عوارض دارویی، به صورت یک مشتری همیشگی تحت کنترل خود قرار دهند و از آنها بهره‌های مالی فراوان و دائمی کسب کنند.

کنترل ملت‌ها با غذا
دکتر علی کرمی استاد بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه بقیه الله هم درباره محصولات تراریخته به «جوان» می‌گوید: تراریخته یعنی استفاده از فنون مهندسی ژنتیک، برای اصلاح بذر گیاهی و دامی. در امریکا گاوهایی را با روش تراریخته و با هورمون ساخته‌اند؛ گوشت‌هایی که از این گاوها تهیه می‌شود حاوی هورمون‌های رشد است و سبب بلوغ زودرس در دخترها می‌شود. در ایران هم بلوغ زودرس داریم؛ اما چرا؟ آیا در گوشت‌های دامی ما هم هورمون وجود دارد؟ کسی پاسخگو نیست. به گفته وی تولید مرغ در 48 روز در حالی است که یک مرغ 70 روزه در حالت عادی هنوز کوچک است. به باور این استاد دانشگاه تهدید نرم و نفوذ می‌تواند در حوزه غذا و دارو هم باشد و تراریخته بدون شک اگر همه جنبه‌های آن مطالعه و بررسی نشود، یک نفوذ خطرناک است؛ چون در سفره همه ملت وارد می‌شود. امنیت ملی، سلامت مردم، سلامت منابع، و ذخایر ژنتیکی کشور؛ محیط زیست و منابع طبیعی خط قرمزهایی است که باید در رابطه با واردات و کشت تراریخته‌ها در نظرگرفت. بنا به تأکید کرمی غذا راهکاری برای کنترل ملت‌هاست. وی در این رابطه می‌افزاید: هنری کیسینجر دیپلمات معروف امریکایی و مشاور اسبق امنیت ملی ایالات متحده امریکا در سال 1974 معتقد بوده اگر نفت را کنترل کنید، کشورها را کنترل خواهید کرد و اگر غذا را کنترل کنید، مردم را کنترل خواهید کرد. به باور این استاد دانشگاه وابسته کردن کشاورزی ما به بذرهای عقیم یا تراریخته یعنی وابسته کردن یک ملت به کمپانی‌های ابر قدرت جهانی. وی رواج کشت محصولات تراریخته در ایران را مصداقی از بیوتروریسم و «توطئه روشن صهیونیست‌ها برای بیمار کردن ملت ایران»‌می‌داند و می‌افزاید: صهیونیست‌ها در اسرائیل حتی به اندازه یک متر مربع هم اجازه کشت محصولات دستکاری شده نداده‌اند.

تحقیقاتی در رد تراریخته‌ها
داود حیات غیب معاون پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست هم در این باره به «جوان» می‌گوید: معروفترین این مقالات مربوط به «پروفسور سرالینی» در فرانسه است. پروفسور سرالینی در این تحقیق، اثرات تغذیه دراز‌مدت موش‌ها را با ذرت دستکاری شده که با سم علف‌کش گلیفوسیت با نام تجاری رانداپ در انحصار شرکت مونسانتو سمپاشی شده‌اند؛ بررسی کرد. در عرض دو سال، تومورهای سرطانی خطرناکی در موش‌ها رشد کرد. با لابی شرکت‌های تولید‌کننده «بذر محصولات دستکاری‌ شده ژنتیکی» پس از دو ماه، مقاله با ایراداتی از مجله خارج شد اما پروفسور سرالینی با پاسخگویی به تمام ایرادات، یک‌بار دیگر مقاله را در سال 2014 منتشر کرد که هنوز مقاله این محقق به عنوان یکی از مهم‌ترین مرجع‌های دانشگاهی در این موضوع محسوب می‌شود.

خوراکی‌های مشکوک در سفره ایرانی
ایرلند، ‌اسکاتلند و روسیه جزو کشورهایی هستند که ممنوعیت کشت و واردات محصولات تراریخته را دارند و حتی پاپ هم درباره این محصولات گفته است توسعه این‌گونه محصولات تراریخته شبکه گسترده اکوسیستم را مختل می‌کند، تنوع تولید را کاهش داده و در زمان حال و آینده به اقتصاد مناطق مورد کشت آسیب می‌رساند. با تمام اینها اما در حالی ما وارد کننده و مصرف‌کننده محصولات تراریخته هستیم که این همه تردید درباره آنها وجود دارد و هیچ تحقیقی برای اثبات سلامتی یا مضرات این محصولات در کشور ما انجام نشده است.

>>جوان

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 64739 و در روز چهارشنبه 2 تیر 1395 ساعت ۱۱:۱۰:۵۷
2024 copyright.