دکتر رفتن چقدر آب می خورد؟/ این بار نسخه پزشکان به جای بیماران پیچیده می شود
به گزارش بیان نیوز؛این روزها با افزایش 10 درصدی میزان تعرفه های پزشکی بعد از مدتها انتظار، بسیاری از مردم نگرانی هایی بابت افزایش هزینه های ویزیت یا درمان پزشکان دارند.
در حالی که همین افزایش 10 درصدی تعرفه ها نیز نتوانسته رضایت برخی از جمله نظام پزشکی و وزارت بهداشت را جلب کند اما مسئولان وزارت بهداشت برای رفع نگرانی مردم از افزایش هزینه های ویزیت و درمان اطمینان لازم را دادند.
با این وجود خبرهایی مبنی بر افزایش 14 برابری رادیوتراپی در بیمارستان واقع دراستان اصفهان و موارد مشابه آن از گوشه و کنار به گوش می رسد.
افزایش تعرفه ها ممکن است در صورت نبود نظارت کافی بر هزینه های درمان و ویزیت پزشکان از سوی مسئولان مربوطه، به بهانه سودجویی عده ای برای دریافت هزینه های نامعقول و غیر منطقی از مردم تبدیل شود.
ایرج حریرچی سخنگوی وزیر بهداشت در خصوص سیاست های وزارت بهداشت برای واقعی شدن تعرفه ها و کاهش پرداخت از جیب مردم گفت: درگام سوم طرح تحول سلامت شاهد واقعی شدن تعرفه ها در بخش خدمات حق العمل بودیم که میزان پرداخت از جیب مردم در شهر و روستا از 10 و 5 درصد به 6 و3 درصد رساندیم ، یعنی هم میزان پرداختی مردم کاهش داشت هم نقش دولت وبیمه در تامین هزینه های سلامت افزایش یافت.
وی افزود : با وجود افزایش میزان تعرفه ها، میزان پرداخت از جیب مردم کاهش یافت بنابراین این میزان افزایش در تعرفه ها توسط دولت و بیمه تامین می شود لی هنوز جزئیات افزایش تعرفه ها مشخص نشده است و امکان تغییرات در میزان ویزیت امسال نسبت به سال گذشته وجود دارد.
کورس رقابت برسر قیمت تخت در بیمارستان و هتل
سخنگوی وزیر بهداشت عنوان کرد: از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در سال گذشته مشخص کردن قیمت واقعی خدمات بود. به طور مثال تعرفه مصوب برای بستری در یک شب در بیمارستان دولتی 108هزار تومان و قیمت واقعی آن 203هزار تومان محاسبه شد.
وی تاکید کرد: با وجود افزایش 10درصدی تعرفه ها هنوز با قیمت واقعی فاصله ی زیادی داریم وقیمت واقعی یک تخت بیمارستانی درجه یک باید با قیمت آن در یک هتل درجه یک برابر در همان شهرباشد.
این بار نسخه پزشکان پیچیده می شود!
از آنجایی که بخشی از هزینه های درمانی بیماران به تجویزهای بیش از حد دارو توسط پزشکان یا داروهای خارجی گران قیمت مربوط می شود، اگر تجدید نظری در این زمینه صورت گیرد می تواند بخش عمده ای از پرداختی جیب مردم را کاهش دهد.
ایرج حریرچی سخنگو وزارت بهداشت در خصوص تجویزهایش از حد برخی پزشکان برای بیماران گفت: پزشکان باید تجویز داروی تولید داخل را به داروهای خارجی مشابه داخلی با قیمت بالا که تحت پوشش بیمه نیستند در اولویت قرار دهند چرا که مطالعات نشان دهنده سلامت و اثر بخشی بیشتر نمونه داخلی است.
وی ضمن تاکید بر توجه بیشتر نسبت مسئله اقتصاد مقاومتی به ویژه در حوزه سلامت افزود: استفاده از داروی تولید داخل از لحاظ هزینه ای که برای مردم به همراه دارد بسیار مقروم به صرفه تر از داروهای خارجی است.
اصراف در تجویز پزشکان؛ آسیب به بدنه اقتصاد جامعه
حریرچی در خصوص تعداد اقلام تجویزی دارو در نسخه بیماران عنوان کرد: تعداد اقلام تجویز شده در هرنسخه باید مورد توجه قرار گیرد که با وجود اقدامات صورت گرفته در دو دهه گذشته و کاهش 4 به 3 اقلام دارویی تجویز شده در نسخه ها هنوز این مقدار ناکافی است و باید به این حوزه توجه ویژه تری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آمارهای کشورهای پیشرفته نشان دهنده بهبود 25 تا 75 درصدی بیماران مراجعه کننده به پزشکان عمومی بدون تجویز حتی یک دارو است، بیان کرد: با وجود بالا نبودن میزان مصرف دارویی سرانه کشور اما در همین میزان هم اصراف وجود دارد که به اقتصاد مردم و جامعه آسیب می رساند.
امیدواریم با وجود افزایش 10 درصدی تعرفه های پزشکی ، وعده وعید های مسئولان برای کاهش پرداخت از جیب مردم تحقق یابد.
منبع:باشگاه خبرنگاران
2024 copyright.