اینترنت رایگان، رویایی که حقیقت مییابد
به گزارش بیان نیوز؛ قرار است مایکروسافت به همراه چند شرکت قدرتمند در حوزه فناوری، امکان استفاده از اینترنت در مناطق دورافتادهای از دنیا را امکانپذیر سازند.
اما رقیبهای دیگر آنها، از جمله گوگل و فیسبوک هم دارای چنین رویکردی هستند، که با وجود گرانبودن چنین طرحی، از طریق شبکههای ماهوارهای، هواپیماهای بدون سرنشین و استفاده از بالن در ارتفاع بالا، برای توسعه اینترنت و دسترسی به آن در این مناطق، تلاش میکنند.
همچنین مایکروسافت قرار است با کمک مالی و ایجاد کسب و کارهای کوچک، گامی در راه دسترسی سرویسهای برخط (online) در نقاطی همچون آفریقا، هند و منطقه روستایی مین (Maine) در آمریکآ بردارد.
به گفته مایکروسافت، این کمکهای مالی نزدیک به ٧۵٠٠٠ دلار، به صورت پول نقد و نرمافزارهای رایگان است که میتواند به عنوان کمکی برای راهاندازی اینترنت بومی در منطقه به شمار آید تا به وسیله آن بتوان کارهای طراحی در این مناطق را انجام داد و زودتر به مقصود رسید.
پائول گارنت (Paul Garnett)، مدیر طرح ابتکاری توسعه اینترنت مایکروسافت، سهشنبه در وبلاگ خود نوشت: کارآفرینان بومی، به دلیل آشنایی با منطقه شانس بهتری در زمینه راهاندازی این طرح دارند و البته به منظور فراهم کردن فناوریهای نو و مدلهای تجاری جدید، داشتن تخصص میتواند نقطه قوتی برای آنها به شمار آید.
همچنین مایکروسافت اعلام کرد، ١٢ نوع کمک به شرکتهای کوچک در سراسر جهان کرده است که میتوان به ارایه اینترنت از طریق کانالهای تلویزیونی بدون استفاده در منطقه مین آمریکا، دریافت کنندگان توزیع خورشیدی برای شارژ گوشیهای همراه در رواندا (Rwanda)، فراهم کردن نرمافزار اینترنتی برای مدارس روستایی در هند و عملیاتی کردن نقاط مهم برای ارتباط بیسیم (Wi-Fi) در فیلیپین اشاره کرد.
گفتنی است، یک شرکت در آرژانتین، با نصب برنامه روی گوشیهمراه و با بهرهگیری از هوش مصنوعی، این امکان را برای دامداران منطقه فراهم ساخته تا بتوانند دامهای خود را مدیریت کنند.
گارنت، گفته است مایکروسافت حداقل ٢٠ پروژه در ١۵ کشور تا سال ٢٠١٧ را انجام خواهد داد. شرکت مایکروسافت، برای ترویج آموزش و پرورش و فناوری از طریق اینترنت در آفریقا به دنبال شریکهای دیگری هم است تا این کار را با استفاده از تلویزیون و کانالهای پخش بلااستفاده آن منطقه، انجام دهد.
شرکتهای فناوری بر این باور هستند توسعه اینترنت میتواند زندگی در مناطق روستایی و فقیرنشین دنیا را بهبود بخشد.