چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

نگاه اقتصاد مقاومتی به سمت توانمندیها و داشته ها و تقویت شبکه های داخلی است

همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (10)

به گزارش بیان نیوز؛ محمدحسین صفارهرندی درهمایش اقتصاد مقاومتی که در دانشکده فنی مهندسی گلپایگان برگزار شد، اظهار داشت: برای اقتصاد مقاومتی تعاریف گوناگونی وجود دارد ولی در یک عبارت می توان گفت اقتصاد مقاومتی بمعنای تدارک برنامه های اقتصادی کشور است به گونه ای که در شرایط اضطرار پاسخگوی نیازها و خواسته های جامعه بزرگ ما باشد.

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب تا به امروز به واسطه ی دشمنی هایی که در مقابل نظام وجود داشته و قد علم کرده است همواره با وضعیتی مواجه بودیم که برای غلبه ی بر آن وضعیت، لاجرم به خارج کردن خود از وضعیت عادی بودیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خیلی از کشورهایی که شرایط و مشکلات ما را هم نداشتند ،آنها هم برنامه ی اقتصاد مقاومتی را برای خودشان تدارک دیدند ادامه داد: حتی ابرقدرتهایی هم که دارای امکانات بسیار بزرگ می باشند، به واسطه ی محدودیت هایی که مثلاً در مصرف انرژی باید برای خودشان قائل باشند، تدارک وضعیتی را می بینند که بتوانند در مقابل هیجانات بازار سوخت و انرژی مقاومت بکنند و بر شرایط اضطراری غلبه پیدا کنند.

صفار هرندی امنیت و اقتصاد کشورهای تحت الحمایه کشورهای بزرگ را متزلزل عنوان نمود و افزود: کشورهایی که بعنوان تحت الحمایه قدرتهای بزرگ احساس آسودگی خیال و امنیّت می کردند در یک شرایطی این آرامششان بهم خورده است و لااقل در همین سال های اخیر ما شاهد سقوط چند دولت در محدوده ی غرب آسیا، شمال آفریقا و منطقه ی خاورمیانه بوده ایم.

همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (11)

وی سقوط دولت حسنی مبارک در مصر، بن علی در تونس، علی عبدالله صالح در یمن و معمر قذافی در لیبی را نمونه بارز این دولتها برشمرد و عنوان کرد: اگر قرار بود که نحوه ی پیوند زدن این دولتها با یک عنصر امنیت بخش جواب بدهد علی الاصول ما شاهد سقوط این دولتها نبودیم.

وی اقتصاد مقاومتی را اصلی ترین ابزار برای حفظ اقتصاد و تامین رفاه و معاش مردم کشور عنوان کرد و افزود: اگر آنچه به‌عنوان اقتصاد در اختیار یک دولت و کشور است به شرایطی که در اختیار ما نیست، وابسته باشد و در اختیار رقبا و حتی دشمنان ما قرار بگیرد، چطور می‌توانیم در آینده برای این اقتصاد پیش بینی برنامه های بلندمدت را داشته باشیم؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با عنوان اینکه در پنجاه الی شصت سال گذشته هزینه های کشور ما بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم از طریق فروش نفت تامین می گردید ادامه داد: با کاهش نسبی وابسته نمودن بودجه به نفت و جایگزینی درآمدهای غیر نفتی همچون اخذ مالیات و عوارض بجای آن ، این درآمدها نیز به نوبه خود به نفت وابسته اند زیرا پول حاصل از نفت باید در شبکه تجاری و چرخه تولید ما رونق ایجاد کند تا دولت بتواند از تولید کنندگان مالیات بگیرد.

وی تصریح کرد: اگر اقتصاد ما یک سره به نفت وابسته باشد ما مقهور شرایطی هستیم که ممکن است دیگران علیه ما بوجود آورند مانند کاهش قیمت نفت که بعضی وقتها به دلیل اشباع بازار است اما غالباً جنبه سیاسی دارد.

وی افزود: در چند سال اخیر این تدبیر شوم علیه کشور ما بکار گرفته شد تا دست ایران از دلارهای نفتی کوتاه شود و  نتواند مسائل داخلیش را حل نماید و در این میان کشورهایی همچون عربستان برای رسیدن به این هدف شوم خود، شروع به خودزنی کردند و ضرر زیادی را متحمل شدند.

همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (3)

صفار هرندی خاطر نشان کرد: در این شرایط با پایین آمدن قیمت تعمدی نفت، تمام برنامه ریزی های اقتصادی  ما به هم می خورد و اینجاست که اقتصاد مقاومتی بعنوان طرحی جهت برون رفت از هیجانات بازار و اولی ترین اقدام جهت رهایی از اسارت فروش نفت خام مثمر ثمر واقع می گردد.

وی درآمد حاصل از فروش فرآورده های نفتی را چند برابر فروش نفت عنوان کرد و بیان داشت: فروش نفت خام به خاطر اشباع شدن بازار و پرشدن ظرفیتها ممکن است اقتصاد کشور را با مشکل مواجه نماید اما فرآورده های نفتی مشتری های خاص خود را دارد و بسیار درآمد زاست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در اقتصاد مقاومتی برای این موردها خصوصاً تنوع بازار فکر می شود تا شما مجبور نباشید نفت خود را به کشورهایی بفروشید که امکان دارد با تحریم کردن شما، اقتصاد کشور را به خطر اندازند.

وی فشارهای تحریمی را بعنوان یکی از فشارهای روی کشور عنوان کرد و گفت : این فشارها در حدی است که بسیاری از کشورها همچون آفریقای جنوبی که طالب نفت ما هستند و جنس نفت ما خوراک پالایشگاه آنهاست اما فشار جریان تحریم کننده چنان هست که این کشوری را که اشتیاق به خرید نفت ایران دارد از خرید آن منصرف می نماید.

صفار هرندی صادرات خدمات فنی و مهندسی را بعنوان یکی از منابع تولید درآمدهای غیر نفتی ذکر کرد و افزود: ترجیح خیلی از کشورهای منطقه این است که خدمات فنی و مهندسی را از ما دریافت کنند و کشوری همچون ونزوئلا به واسطه ی نزدیکی ها و قرابت های سیاسی به ما و ضدیت سیاسی که با ایالات متحده دارد ترجیح می دهد این خدمات را از ما دریافت کند.

وی با بیان اینکه تنوع در تولیدات و دریافت کنندگان کالا و خدماتمان باید به گونه ای باشد که با یک حادثه محصولاتمان روی دستمان نماند و یا مهندسانمان بیکار شوند افزود: این کار نیازمند برنامه ریزی است و وزارت خارجه با برقراری لابی های سیاسی باید در خدمت چنین ارتباطاتی باشد.

همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (4)

وی تصریح کرد: اگر وزارت خارجه آمادگی لازم برای چنین تکاپویی را نداشته باشد طبیعتاً ارتباطات درحد دیپلماسی محدود توسط خود شرکت ها و موسسات مالی و تولیدی اتفاق می افتد.

صفار هرندی گفت: متاسفانه در سال های اخیر ذهن و دل مسئولان وزارت خارجه ما بیشتر به پرونده هسته ای معطوف بوده است. انگار که ما موضوع دیگری نداشتیم و  مسائل دیگر از ذهن و دل آنها دور مانده بود. به این ترتیب آثار خودش را روی این حوزه ها خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی، هیچ دستگاهی از دستگاه های کشور نباید به عنوان یک عنصر خارج ازاین موضوع دیده بشود اذعان کرد: دیپلماسی و فرهنگ ما نیز باید در خدمت اقتصاد مقاومتی باشد

وی اظهار کرد: در بندهای کلی سیاست های مربوط به اقتصاد مقاومتی همچون سیاستهای پولی و مالی رهنمودهایی وجود دارد که مجلس باید آنرا قانونگذاری و دولت نیز اجرا کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن انتقاد از برخی از اقدامات که باعث فاصله تولیدکنندگان از بخش تولید و سرمایه گذاری در بخشهای دیگر می شود افزود: بهره بالای بانکی ، بی پشتوانه بودن اقدامات تولیدی و عدم دریافت سود مناسب از کار باعث می شود تا تولید کننده به جهت دریافت سود بیشتر نقدینگی خود را بجای وارد کردن به چرخه تولید به بانکها بسپارد و بدین گونه تولید متوقف میشود و عده ای نیز کار خود را از دست می دهند.

وی با توجه به خشکسالی و کم آبی در برخی مناطق ایران افزود: با تدبیر لازم می توان بجای مصرف نمودن آب کشاورزی و غرقابی، با آبیاری قطره ای با راندمان بالاتر از همین میزان آب سه الی چهار برابر بیشتر محصول گرفت.

صفار هرندی با بیان اینکه متاسفانه برخی از افراد فاقد مسؤولیت و مسؤولیت نشناس بجای سوق دادن مردم به سمت خرید کالاها و تولیدات داخلی، اصرار به مصرف کالاهای خارجی دارند افزود: بعنوان مثال شرکت مپنا که وابسته به وزارت نیرو می باشد توربینهای با کیفیت خوب و قابل رقابت با توربینهای خارجی تولید میکند و حتی در مناقصه های بین المللی شرکت می نماید ، حال آنکه با خبر می شویم جاهایی سفارش دریافت توربینهای خارجی داده شده، در حالیکه توربینهای مپنا روی دستش مانده و آماده تحویل است.

وی خاطر نشان کرد:اقتصاد مقاومتی درست ضد این عمل میکند و بجای چشم دوختن به کالاها و تولیدات و خدمات خارجی ، توانمندیها و داشته های داخلی را در نظر گرفته و بدنبال تقویت و گسترش شبکه های داخلی است.

تصاویر مرتبط:

همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (2) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (1) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (3) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (4) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (5) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (6) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (7) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (8) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (9) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (10) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (11) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (12) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (13) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (14) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (15) همایش اقتصاد مقاومتی در گلپایگان با حضور صفار هرندی-بیان نیوز (16)

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 57193 و در روز دوشنبه 20 اردیبهشت 1395 ساعت ۱۸:۰۶:۴۸
2024 copyright.