امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۰۱/۲۴
کد خبر : 52176
چاپ خبر :
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان

مبارزه با آفت سن گندم و جو نیازمند یک عزم همگانی است

حسینعلی رحیمی در حاشیه بازدید از مزارع گندم و جو شهرستان گلپایگان بیان کرد: سِن غلات از مهم‌ترین آفت گندم و جو است و مبارزه با آن نیازمند یک عزم همگانی است.

نحوه-خسارت-و-تغذیه-سن-گندم

به گزارش بیان نیوز،حسینعلی رحیمی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان، عصر امروز در حاشیه بازدید از مزارع گندم و جو شهرستان گلپایگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هرساله آفت سِن گندم خسارات جبران‌ناپذیری را به کشت محصول گندم و جو استان وارد می‌آورد که پیشگیری از طریق سم‌پاشی بهترین شیوه مبارزه با این آفت است.

وی با بیان اینکه شهرستان گلپایگان از جمله مناطقی است که در فصل بهار سِن غلات در مزارع گندم و جو شیوع پیدا می‌کند، تصریح کرد: سِن غلات از مهم‌ترین آفت گندم و جو است که با نفوذ یک عدد سِن در یک متر زمین زیر کشت گندم، تا 126 کیلو گندم در هکتار را از بین می‌برد.

این مسئول تصریح کرد: مبارزه علیه سِن گندم و جو عزم همگانی را می‌طلبد چراکه گندم و جو از منابع ملی کشور محسوب می‌شود و باید نسبت به حفظ منابع ملی کشور تلاش مضاعف را انجام دهیم.

رحیمی با بیان اینکه کاهش نزولات آسمانی، خشک‌سالی‌های اخیر را در استان به همراه داشته است، تصریح کرد: برای تولید یک کیلوگرم گندم باید 2.5 لیتر آب صرف شود به همین جهت کشاورزان باید در هنگام مشاهده سن گندم کارشناسان جهاد کشاورزی را مطلع کنند.

وی تأکید کرد: خسارت این آفت نه‌تنها موجب کاهش محصول می‌شود بلکه مراکز خرید نسبت به محصول آفت‌زده اجتناب کرده، و در نتیجه محصول گندم و جو برگشت خواهد شد، به همین سبب اقدام جدی و به موقع توسط کشاورزان در مبارزه با آفت سن باید صورت پذیرد.

مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان تأکید کرد: مبارزه علیه علف‌های هرز یکی از راه‌های مقابله با آفت‌های گیاهی است چنانچه علف هرز با گیاهان دیگر به کود تبدیل شود به نوعی موجب بروز آفت و پایین آمدن عملکرد محصول در مزرعه‌ها خواهد شد.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات