چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

مصاحبه اختصاصی بیان با محسن جندقی کاندیدای دهمین دوره مجلس درحوزه انتخابیه گلپایگان و خوانسار

جندقی-بیان نیوز (10)

به گزارش بیان نیوز،مردم باید کسانى را انتخاب کنند که به کانونهاى ثروت و قدرت متصل نباشند؛ کسانى باشند که واقعاً مردم اینها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دینشان، بر طبق وظائف انقلابى‌شان عمل کنند.» (مقام معظم رهبری) انتخابات به عنوان ابرازی برای تحقق نظام مردم سالاری دینی موهبتی است که به واسطه ی انقلاب اسلامی در اختیار مردم قرار گرفته و مردم در انتخابات نه تنها به عنون افرادی رای دهنده بلکه به عنوان کسانی که سرنوشت خود را رقم می زنند وحتی مسیر و رسالت تاریخی خود را تعیین میکنند شرکت میکنند. انتخابات باید به عنوان فرصتی برای رشد عمومی جامعه و بازخوانی اهداف و آرمان های امام و انقلاب در نظر گرفته شود و تلاش در جهت نزدیکی هر چه بیشتر در رسیدن به این آرمان ها از طریق افزایش سطح کیفی انتخاب و انتخابی آگاهانه. در این بین انتخاب آگاهانه نه تنها به عنوان ادای وظیفه ای اجتماعی و سیاسی بلکه تکلیفی دینی و الهی رخ می نماید که بازخوانی مبانی دینی مبنی بر ضرورت عمل بر اساس آگاهی و تکلیف شرعی، بازخوانی مبانی فکری انقلاب مبنی بر ضرورت مداخله آگاهانه عموم در امور جامعه ما را به انتخاب با بصیرت و هوشمندانه رهنمون میسازد و ضرروت آن را برای ما دو چندان میکند. مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از مهمترین ارکان نظام که وظیفه ی خطیر قانون گذاری و نظارت را بر عهده دارد می طلبد افرادی به آن راه یابند که صلاحیت وشایستگی ورود بر مسندی با این اهمیت را داشته باشند و خود را وامدار انقلاب و ارزش های آن و مردم بدانند . سنجش امکان وجود این شرایط در کاندیدای مجلس محقق نمی شود مگر اینکه آنان در فضایی به دور است رنگ و لعاب های مرسوم انتخاباتی به تشریح و تبیین نگاه ها وبرنامه های خود بپردازند تا امکان بررسی آنها به عنوان گزینه ی احتمالی محقق شود و بستری باشد برای تحقق انتخاب آگاهانه . با سلام و احترام ضمن تشکر از اینکه دعوت ما را پذیرفته و اهداف خود را برای همگان تبیین میکنید تا بدین ترتیب شرایط سنجش و بررسی بیشتر محقق شود و در این زمینه به رسالت خود عمل کرده باشید، لطفا از ببن سوالات زیر هر کدام که به نوعی وضعیت فعلی شما را مشخص میکند و یا به هدف نهاییتان نزدیک است پاسخ دهید:

بیان: ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی و تشکّر از این که دعوت ما را پذیرفتید. لطفاً ضمن معرّفی خود، بفرمایید حوزه تخصصی شما چیست؟

محسن جندقی: محسن جندقی هستم. متولد 1362، 32 ساله. پانزده سال سابقه رسانه ای و خبرنگاری در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارم و در روزنامه های ایران، وطن امروز، تبیان، خبرگزاری بسیج هم مشغولم  و هم مثل روزنامه ایران که قبلاً مشغول بودم و تبیان که متعلق به سازمان تبلیغات(اسلامی) است هنوز هم با ایشان همکاری دارم. دو کتاب تألیف کردم. در سن 18 سالگی کتاب “خیانت” و در 20 سالگی کتاب “وسوسه”. سال 1381 وارد دانشگاه و رشته خبرگزاری استراتژیک دانشکده خبر تهران شدم. بعد هم سربازی رفتم و کارشناسی ارشد ژئوپلتیک(جغرافیای سیاسی) قبول شدم و سال 1392 فارغ التحصیل شدم. یک کتاب هم در زمینه آنتی ژئوپلتیک در دست تألیف دارم. حوزه تخصصی اینجانب رسانه، اطلاع رسانی و نظریه پردازی ژئوپلتیک هست.

بیان: به نظر شما رسالت اصلی یک نماینده مجلس چیست و دغدغه اصلی یک نماینده مجلس در این برهه چه چیزی باید باشد؟

محسن جندقی: در کانال های تلگرامی هم این سؤال را از من پرسیده اند. گفتم که شما دارید با یک خبرنگار مصاحبه می کنید. گفتم مراقب سؤال پرسیدن باشید. سؤال کلیشه ای، جواب کلیشه ای می خواهد. در انگیزه و این ها همه یک حرف می زنیم. ببینید  ما 18 کاندیدیم؛ یعنی این توانایی را داریم که جملات مشابه بگوییم. این ها را کنار می گذاریم و بدون رودربایستی صحبت می کنیم. رسالت چیست؟ رسالت این است که اوّلاً دروغ نگویند. دروغ نگویند یعنی چه؟ یعنی این که اگر من اداره گاز آمدم؛ آقای نماینده! برای من گاز بکش. نگویند چشم. بگویند می روم مطالعه می کنم که ببینم آیا من می توانم کاری بکنم یا نه. وعده ندهم. چشم. این کار را می کنم؛ آن کار را می کنم. اولین کار این است که با طرف مقابل صادق باشی. دوماً رسالت و وظیفه یک نماینده مجلس این است که نماینده یک شهر باشد برای تصمیمات ملی و فراملی. شما حساب کنید برای برجام می خواهد یک تصمیمی گرفته شود. شما نماینده گلپایگان هستید؛ و باید تصمیم بگیری، ولی متأسفانه ما شاهد هستیم که مردم گلپایگان نمی دانند که نماینده های سابق در فلان مسأله چه تصمیمی گرفته اند، البته نماینده فعلی را که رقیب ما هستند نمی گویم. پس رسالت آشکارش این است که شما نماینده یک شهر هستید برای تصمیمات ملی و فراملی. حالا بیایید برای شهرتان هم کاری بکنید. شما مشکلات شهری را که تصمیمات ملی دارد و می توانید در تهران و در مجلس لابی کنید، بگیرید. آب گلپایگان شورتر از قم است. خب، شما نمی توانید کاری کنید؟ چرا! گوش وزارت نیرو را بکش. تنهایی می شود؟ نه! رسالت این است که تو برای شهرت و منطقه ات می دانی بعداً اینجا اتفاق امنیتی می افتد، می دانی با شوری آب اینجا امکان دارد اعتراضی صورت بگیرد، تو باید یک سال دیگر، دو سال دیگر را هم ببینی. رسالت این است که شما بتوانید با همکارانت لابی کنی، صحبت کنی، بتوانی مشکل آنجا را رفع کنی، با آن وظایفی که به تو محول شده نه فراتر از آن.

بیان:  بفرمایید در صورت انتخاب شدن از سوی مردم، کدام کمیسیون مد نظر شماست؟

محسن جندقی: اولاً بنده توهم ندارم که یک نماینده ام ،من یک جغرافی دان و روزنامه نگار هستم، این یعنی اینکه واقع گرا هستم و ایده آلیست و آرمان گرا نیستم. من میدانم درصد رأیم چه میزان است و ان شا الله که افزایش پیدا می کند یا اگر حکمتی باشد کاهش پیدا کند.من اگر خدا بخواهد و نماینده بشوم دوست دارم که در کمیسیون امنیّت ملی فعالیت داشته باشم. بخاطر درسی که خوانده ام، ژئوپلوتیک، خیلی ها هم می پرسند ژئوپلوتیک یعنی چی و به چه درد گلپایگان می خورد؟ اگر شما از بنده سوال کنید که چه طرح عملی و واقعی دارید برای گلپایگان و خوانسار من توضیح می دهم.

جندقی-بیان نیوز (8)

بیان: در حوزه امنیت ملی که مد نظر شما می باشد، مشکلات اصلی کشور در حال حاضر چه می باشد؟

محسن جندقی: ما الان در بحث آمایش سرزمینی یک سری مسائلی در کشورمان می باشد؛ در بحث جغرافیای سیاسی استان ها، شهرستان ها یک مسائلی هست. آن طرحی که گفتم به درد گلپایگان می خورد این می باشد که ما یک مقداری گلپایگان را  نسبت به اصفهان نیمه مستقل کنیم. این مورد در کمیسیون امنیت ملی که گلپایگان می تواند فرمانداری ویژه داشته باشد  را می توان مطرح کرد. ما الان داریم در سوریه، یمن و … می جنگیم. ما باید بهترین تصمیم ها را بگیریم. دولتی که یک طرفه و خودش بخواهد تصمیم بگیرد این یک خطر است در بحث امنیت ملی و فرای امنیت ملی. مهمترین مسئله ما الان مسائل برون مرزی داریم. جنگ های نیابتی که می خواهند به ما تحمیل کنند و تأثیر آن را در داخل کشور داریم. اولویت بعدی ما آمایش سرزمینی و جغرافیای سیاسی خود ایران است.

بیان: طبق قانون برای اینکه یک شهرستان تبدیل به فرمانداری ویژه بشود، سه مؤلفه دارد که باید به یک حد نصابی برسد. گلپایگان آیا این مولفه ها را دارد که بتواند فرمانداری ویژه بشود؟

محسن جندقی: در بحث فاصله گلپایگان این فاکتور را دارد و جمعیت را هم دارد(جمعیت پنهان + جمعیتی که ساکن هستند) یکی از مشکلات گلپایگان این است که ما نخبگانمان و مردممان دارند فرار می کنند. اگر کسی پول و سرمایه ای بدست آورد می رود تهران خانه می خرد. یکی از گلپایگانی ها که در تهران کاندید شده است یک همایشی ترتیب داد و گفت جمعیت 700 هزار نفری گلپایگانی های مقیم تهران. این رقم خیلی اغراق است اما دو سه برابر ساکنین گلپایگان که منزلشان هم در گلپایگان است، ساکن تهران هستند. پس آن ظرفیت جمعیتی هم است. اما آن چیزی که به شما گفتم اون لابی هم باید باشد. گلپایگان از 110 سال پیش اون بزرگی و نام خودش را با توجه به محرومیتی که داشته حفظ کرده است و شرایطش را دارد که فرمانداری ویژه بشود.

بیان: تحلیل شما از صف بندی های سیاسی کنونی چیست؟

محسن جندقی: مجلسی که وکیل الدوله باشد، نمی گویم همسو، هر چیزی که دولت می گوید نظرش باشد مرگ اون کشور است.شما شک نکنید. شما تصور کنید تمام نماینده های دولت و رفیق های دولتی ها نماینده مجلس بشوند. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ مجلس می شود یکی از معاونت های ریاست جمهوری. مهمترین مسئله کشورمان یعنی برجام در یک ربع تصویب شد. حال اگر به اون شکل شود دیگر چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟ حالا تصور کنیدخیلی از دولتی هایی که استعفا داده اند یعنی دولت حکم بهشون داده و برای کاندید شدن استعفا داده اند، تصور کنید اینها رأی بیاورند. و همشون هم رأی بیاورند بنظرتان چه می شود ؟آیا اینها نماینده مردم اند یا دولت؟ این مرگ آن کشور می باشد. وقتی که خود دولتی ها نماینده دولتی ها باشد تضارب آرایی وجود ندارد و زاویه ای که کمک کند به کشور دیگر نیست.

بیان: برای تبلیغات خودتان چه میزان هزینه کرده اید؟

محسن جندقی: بنده ستاد نیمه فعال دارم که درش همیشه بسته است. و یک ستاد هم در خیابان فرمانداری که از پدر خانومم است که 10 روزبه من رایگان هبه کرده است . حدود ده هزار پوستر A5 که هفتصد هزار تومان شد چاپ کرده ام که برای پشت مغازه ها، ماشین و ستاد نیمه فعال ما استفاده شود. تبلیغ تقویم دار نیمه A5 اونم هفتصد و پنجاه هزار تا یک و نیم میلیون تومان. پدرم یک پوستر دیگرم را هم که دوست داشت و خودش اسرار کرد چاپ شود، دویست هزار تومان هزینه کرد. در یک مکانی هم که دعوتمان کرده بودند حدود بیست و پنج هزار تومان هزینه میوه دادیم و حامی مالی ندارم.

بیان: بنظر شما کدام یک از اصول قانون اساسی و یا مطالبات بنیادینی که در مورد انقلاب است و خود حضرت آقا تاکید دارند و مغفول مانده و در این شرایط نیاز هست در تقویم مجلس آتی قرار بگیرد و به آن پرداخته شود چیست؟

محسن جندقی: بعضی از کلمات وقتی زیاد و بد تکرار بشود ارزشش را از دست می دهد. وقتی می گوییم اقتصاد مقاومتی آنگونه که باید باشد نیست در حالی که مهمترین مسئله کشور ما بطور قطع اقتصاد مقاومتی می باشد. یعنی آقای دولت شما که می بینید فلان مورد را دارند در داخل تولید می کنند برای چی مجوز واردات می دهید؟ چرا باید در این دولت نود و دو درصد واردات افزایش پیدا کند؟! اینکه اقتصاد مقاومتی نمی باشد بلکه اقتصاد تخریبی تولید داخلی می باشد. تا اقتصاد مقاومتی نباشد مردم گلپایگان بدانند هیچ شغلی برایشان ایجاد نخواهد شد. بخاطر اینکه تولید می خوابد و واردات ارزان تر از تولیدی که در گلپایگان است می شود.

اقتصاد مقاومتی چه می گوید؟ می گوید شما برنامه ریزی کن و ببین آقای گلپایگانی شما ظرفیتتان این است و انقدر سیب زمینی تولید کن تا در انبار مجبور نشوی دفنش کنی. مسئله دیگر زندگی خود مسؤولان است. انقلاب شد برای چه چیزی؟ اشرافی گری و اینها تمام شود. شد؟ موضوع این است که اشرافی گری مغفول  مانده و همین الان در همین مردم یک فرد یا مسؤولی بیاید آیا احساس می‌کنند که از خودشان است؟ قطعاً نه. یک موضوع دیگر طرز زندگی و تجملات است. مسئول باید بداند که تو ده میلیون تومان بیشتر حقوق نداری آقای وزیر و می خواهی خدمت کنی. مسئولی که الان یک میلیارد تومان درآمد داشته باشد آیا می رود از همه شرکت هایش انصراف و استعفا بدهد و بیاید وزیر بشود. موضوع این است که دلش نمی سوزد. بقول یکی از بزرگان گلپایگان که خدمتش بودیم می گفت: مگر در این کشور محروم هم داریم؟ این یک خطر خیلی بزرگ است اگر نهادینه بشود. باید یک نماینده باشد که بتواند داد بزند و از خود مردم باشد.

جندقی-بیان نیوز (7)

بیان: چندی پیش فردی یک سخنرانی داشتند و شدیداً هشدار دادند در مورد نفوذ و حضور زر سالاران در مجلس؛ شما لطف کردید و خیلی واضح و شفاف از وضعیت هزینه های تبلیغاتی خود گفتید. ما می بینیم متأسفانه کاندیداهایی در همین منطقه گلپایگان و خوانسار مشغول هزینه کردن شدید انتخاباتی هستند. نظر شما در رابطه زرسالاران و خطرشان چیست ؟

محسن جندقی: بلاخره تبلیغات یک و نیم میلیونی با تبلیغات یک و نیم میلیاردی زمین تا آسمان تفاوت دارد. کلاً حقوق ماهیانه با هزینه بادیگارد و رئیس دفتر و … یک نماینده در چهار سال حدود 500 میلیون تومان است. پس به چه شکل است که یک و نیم میلیارد هزینه می شود تا بروند در داخل مجلس؟ آیا غیر از این است که زرسالاریست؟ دوستان به شوخی به بنده می گفتند که 10 تومان برای شما هزینه می کنیم و وقتی نماینده شدید 100 تومان برداشت می کنیم. گویا یک قماری دارد می شود. واقعا یک خطر بزرگ است که چنین فردی نماینده یک شهر محروم بشود.

حساب کنید در این منطقه دامدار ما برای چند میلیون تومان یارانه شیر دارد کل زندگیش ورشکست می شود. در این شرایط آیا یک نماینده یک و نیم میلیاردی فایده ای برای این دامداردارد. این خطر خیلی بزرگتر از آن است که می توان تصور کرد، این افراد کسانی می شوند که موافق اقتصاد لیبرالی هستند و می گویند توسعه حتی به قیمت له شدن محرومان است. این یک خطر بزرگ است و خطر امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دارد.

بیان: بزرگترین برنامه اقتصادی شما در حوزه گلپایگان و خوانسار چیست؟

محسن جندقی: گلپایگان محروم است اما باید بگیم هیچ چیزی ندارد؟ چرا دارد. شاید بزرگترین شرکت زراعی را داشته باشد. ما حاصل خیز ترین زمین ها را در منطقه داریم. ما قطب دامداری هستیم. درست است ورشکست شده ایم اما یک قطب اقتصادی هستیم که باید احیا بشود. اولین مسئله اساسی این است که اصلاً اعتبارات به گلپایگان نمی رسد. یک فردی به شوخی می گفت چون فاصله گلپایگان تا اصفهان زیاد است لذا اعتبارات تا می خواهد به گلپایگان برسد دیگر تمام شده. بنده دسترسی نداشتم به آمارهایی که شاید یک مقدار محرمانه باشد در اینخصوص که بتوانم برنامه هایم را کامل تدوین کنم. در بحث اقتصادی باید اول ببینیم اعتبارات گلپایگان و خوانسار به چه میزان است و ظرفیتمان به چه اندازه است تا بتوانیم یک تصمیم گیری درست بکنیم. اولین قدم این است آن چیزی که داریم را از ما نگیرند و از دست ندهیم. ببینید یارانه ها را دارند قطع می کنند، سهمیه بنزین را قطع کرده اند و مالیات ها را دارند افزایش می دهند. اولین گام اقتصاد پویا این است که نزول پیدا نکنید تا بعد بتوانید آن طرح های حمایتیتان را انجام دهید. نباید به دولت اجازه داد که بعضی از طرح ها که برای کشور مفید است را جلوی اجرایش را بگیرد. در زمینه ی منطقه ای هم بنده باید با لابی ها و با رایزنی با مجمع نمایندگان استان، اجازه ندهم اعتبارات شهرستان از بین برود. ما می دانیم که اعتبارات گلپایگان اولویت اول استان نیست.

بیان: گرایش سیاسی شما در فضای انتخابات چه می باشد؟

محسن جندقی: بنده کاملاً مستقل وارد عرصه انتخابات شده ام. اصولگرایان که ائتلاف اصول گرایی کاملاً مشخص است. من صنفی آمده ام جلو. در یک جمعی گفتم همین قانون های خوبی که در سطح شهرستان داریم اجرا نمی شود. گفتند چی؟ گفتم منطقه ویژه اقتصادی. با تعجب نمی دانستند که چنین موردی است. اینها معضل است. در سطح منطقه موضوع صنفی و رسانه ای و اطلاع رسانی یک مساله اساسی می باشد، سایت فرمانداری ما آخرین بروز رسانیش از تابستان است. این یک کار زشت است که شمایی که در روابط عمومی هستید در بحث اطلاع رسانی این وضعیتش است که اصلاً مطلوب نیست. اطلاعیه منطقه ویژه اقتصادی از سال 92 است. بنده صنفی آمده ام جلو و یک خبرنگار هستم. خبرنگاری که می داند مشکلات چیست. خبرنگاری که از خود مردم است و فقر را چشیده است. کار نمایندگی هم غیر از خبرنگاری و اطلاع رسانی نیست. کار رسانه نظارت است و کار نمایندگی هم همینطور، اما با قدرت بیشتر. من صنفی آمدم ولی جریان فکریم جریان اصولگرایی و انقلاب است و به قول شهید آوینی که می گفت در جمهوری اسلامی مظلوم تر از بچه حزب الهی ها نداریم. خود نظام  و جمهوری اسلامی مظلوم تر از همه است  است. دعوای سیاسی داریم، دعوای گروهی داریم، دعوای قدرت داریم اما این اصل نظام است که مغفول و مظلوم مانده است. بنده با این تفکر آمده ام. در گلپایگان تا تفکر و اندیشه جوان نیاید و آن پویایی خاص را نداشته باشد مطمئن باشید با همان فکر سی الی پنجاه سال پیش خواهد بود و پیشرفتی نخواهد کرد. بنده یک حرف و تفکر جدیدی را تا الان ندیده و نشنیده ام. شعارهای تکراری، آدم های تکراری و … آیا دوباره انتظار دارند به آنها رای بدهند. اگر هم رای بدهند آیا رشد و پیشرفتی خواهیم داشت.

بیان: اگر نکته و صحبت خاصی دارید بفرمایید؟

محسن جندقی: تا الان حدود پنج شش نفر از کاندیداها از بنده خواسته اند که به نفعشان کنار بروم. فشاهای زیادی هست. منی که ستاد فعالی ندارم و هزینه ای هم نکرده ام. با این وجود من نمی دانم چرا به بنده دارند برای کناره گیری فشار می آوردند. همه می دانند دارد یک تخلفات انتخاباتی صورت می گیرد. الان خیلی از مردم نمی دانند عکس مجاز ده سانت در پانزده سانت است. کاروانهای تبلیغاتی غیر مجاز است. بنرهای غیر ستادی اگر جلوی ستاد نباشد غیر مجاز است. هیأت اجرایی و شورای نگهبان هم که می گویند   ما یک خلا قانونی داریم درست می گویند. فلانی که تخلفات انتخاباتی دارد اگر نماینده بشود چی؟ بنده که از تخلفات ایشان ضرر کرده ام چگونه به حقم می رسم؟ خدا را شکر تمام تخلفات عیان بوده است و مردم هم دیده اند. یک اتفاقات خاصی دارد می افتد که در شأن شهرستانهای گلپایگان و خوانسار نیست. و آن کارگر بدبختی که داشت عکس می چسباند را مورد ضرب و شتم قرار دادند و پای او را شکستند،این موارد را باید جدی بگیرند.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 47624 و در روز دوشنبه 3 اسفند 1394 ساعت ۱۹:۰۲:۲۱
2024 copyright.