چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

مصاحبه اختصاصی بیان با محمد رضا ثمری کاندیدای دهمین دوره مجلس درحوزه انتخابیه گلپایگان و خوانسار

مصاحبه با آقای محمدرضا ثمری-بیان نیوز (29)

به گزارش بیان نیوز،مردم باید کسانى را انتخاب کنند که به کانونهاى ثروت و قدرت متصل نباشند؛ کسانى باشند که واقعاً مردم اینها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دینشان، بر طبق وظائف انقلابى‌شان عمل کنند.» (مقام معظم رهبری)
انتخابات به عنوان ابرازی برای تحقق نظام مردم سالاری دینی موهبتی است که به واسطه ی انقلاب اسلامی در اختیار مردم قرار گرفته و مردم در انتخابات نه تنها به عنون افرادی رای دهنده بلکه به عنوان کسانی که سرنوشت خود را رقم می زنند وحتی مسیر و رسالت تاریخی خود را تعیین میکنند شرکت میکنند. انتخابات باید به عنوان فرصتی برای رشد عمومی جامعه و بازخوانی اهداف و آرمان های امام و انقلاب در نظر گرفته شود و تلاش در جهت نزدیکی هر چه بیشتر در رسیدن به این ارمان ها از طریق افزایش سطح کیفی انتخاب و انتخابی آگاهانه.
در این بین انتخاب آگاهانه نه تنها به عنوان ادای وظیفه ای اجتماعی و سیاسی بلکه تکلیفی دینی و الهی رخ می نماید که بازخوانی مبانی دینی مبنی بر ضرورت عمل بر اساس آگاهی و تکلیف شرعی، بازخوانی مبانی فکری انقلاب مبنی بر ضرورت مداخله آگاهانه عموم در امور جامعه ما را به انتخاب با بصیرت و هوشمندانه رهنمون میسازد و ضرروت آن را برای ما دو چندان میکند.
مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از مهمترین ارکان نظام که وظیفه ی خطیر قانون گذاری و نظارت را بر عهده دارد می طلبد افرادی به آن راه یابند که صلاحیت وشایستگی ورود بر مسندی با این اهمیت را داشته باشند و خود را وامدار انقلاب و ارزش های آن و مردم بدانند .
سنجش امکان وجود این شرایط در کاندیدای مجلس محقق نمی شود مگر اینکه آنان در فضایی به دور است رنگ و لعاب های مرسوم انتخاباتی به تشریح و تبیین نگاه ها وبرنامه های خود بپردازند تا امکان بررسی آنها به عنوان گزینه ی احتمالی محقق شود و بستری باشد برای تحقق انتخاب آگاهانه .
با سلام و احترام ضمن تشکر از اینکه دعوت ما را پذیرفته و اهداف خود را برای همگان تبیین میکنید تا بدین ترتیب شرایط سنجش و بررسی بیشتر محقق شود و در این زمینه به رسالت خود عمل کرده باشید، لطفا از ببن سوالات زیر هر کدام که به نوعی وضعیت فعلی شما را مشخص میکند و یا به هدف نهاییتان نزدیک است پاسخ دهید:

بیان: ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی و تشکر از اینکه دعوت ما را پذیرفتید، لطفا ضمن معرفی اجمالی خود بفرمایید حوزه تخصیص شما چیست؟

محمّدرضا ثمری: با عرض سلام و خسته نباشید. بنده فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق(ع) می‌باشم و رشته تخصصی بنده علوم سیاسی است. در حوزه دیپلماسی و دیپلماتیک هم مأموریّت‌های دائم و موقّتی داشتم که اوّلین مأموریّت دائم بنده از سال 1375 تا 1377 به لبنان بود و از سال1377 تا سال 1381 مرتّب در حوزه خاورمیانه عربی و آفریقا فعّالیّت دیپلماتیک داشتم که البتّه در حوزه خاورمیانه تمرکز آن بیشتر بوده است.

بنده ضمن کار کارشناسی و تحلیل و بررسی و رصد، در مأموریت‌هایی که به ما داده می‌شد به تناسب موضوعات شرکت می‌نمودم و از سال 1381 تا 1385 به مدت 4 سال مأموریت دائم بعدی بنده به کشور نیجریه بود که این کشور همانطور که می‌دانید، علاوه بر اینکه بزرگترین و پرجمعیت ترین کشور آفریقایی است، بیشترین جمعیت مسلمان را دارد و می توان گفت بروز و نمود رسمی شیعه در بین کشورهای آفریقایی در این کشور می باشد.

از سال 1385 تا 1389 دوباره به همین شکل در حوزه آفریقا-عربی متمرکز بوده و سمت اجرایی، مطالعاتی و ارائه تحلیل و مشاوره و مأموریت‌های موقت مختلف داشتم که از ذکر تفاصیل آن خودداری می‌نمایم. از سال 1389 تا الآن بنده در رشته سیاسی عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان البرز شدم که البته در تهران تدریس می نمایم.

بنده کتاب‌های مختلفی تألیف نموده‌ام که یکی از آنها راجع به کشور نیجریه و به زبان انگلیسی است و در آفریقا و خصوصاً در نیجریه توزیع گردیده و راجع به شریعت و انقلاب اسلامی است. یک کتاب هم راجع به خاورمیانه دارم که در حال حاضر در مقطع ارشد دانشگاه پیام نور این کتاب در حال تدریس است. البتّه این فعّالیّت‌های دیپلماتیک با فعّالیّت‌های حوزه نمایندگی مجلس نیز هم‌پوشانی دارد؛ چرا که ماهیّت نمایندگی مجلس، دفاع از منافع مردم کشور است، چرا که شما در حوزه دیپلماتیک، از منافع ملّی دفاع می‌کنید و در مجلس به غیر از تقنین، از منافع مردم منطقه و بنابراین ماهیّت هر دو یکی است.

 بیان:  با توجه به تعدد کاندیداها و حضوری که در این دوره مشاهده می شود سوال ما این است که علت اصلی حضور شما چیست و در این راستا رسالت اصلی یک نماینده مجلس چیست و دغدغه اصلی یک نماینده مجلس چه چیزی باید باشد؟

محمّدرضا ثمری: به طور کلی حضور در انتخابات به مشارکت سیاسی بیشتر منجر می‌شود و در همه دنیا نیز همین طور می‌باشد زیرا که تعدّد کاندیداها از یک طرف به افزایش نشاط سیاسی می‌انجامد و از طرف دیگر، نشان دهنده فضای مردم سالاری جامعه ماست. این به خودی خود نقصی نیست. مضافاَ بر این که حُسن هم می‌تواند باشد. اما این که مثلاً در منطقه‌ای مثل منطقه ما به این میزان افزایش پیدا می‌کند  از یک سو موجب شود که انتخاب کاندیدای اصلح سخت شود، این مشکل اساسی است. البته در جلساتی که تا الآن داشتیم و بعضاَ کاندیداهای دیگر هم بودند و سؤال هم که از من شده گفتم اگر ساز و کاری تعریف شود که کاندیداها بیایند و شاخص‌هایی هم تعریف شوند؛ که نماینده مجلس چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و رزومه‌‌ها و تجربه‌ها را هم در کناری بگذارند، اگر تشخیص داده شود که از من قوی تر وجود دارد، کنار می‌روم و هیچ لزومی نمی‌بینم که بمانم. اگر کسانی باشند که بگویند مثلاً این دو سه تا از شما قوی ترند؛ بنابراین من کنار می‌روم. در مورد بقیه هم به همین شکل می‌باشد که این اتفاق باید خیلی زودتر در این منطقه می افتاد که نیافتاده و باید ائتلافی حاصل شود و ما هم نباید طرفدارانمان را که در ستادهایمان نگاه می‌کنیم، دچار توهّم شویم و فکر کنیم الآن ما کلّی رأی داریم. این توهّم بعضی وقت‌ها ما را دچار مشکل می‌کند. اتّفاقاً به نظرم یکی از کاربردهای دانش سیاسی اینست که ارزیابی شما نسبت به محیط پیرامونی دقیق و واقع‌گرایانه باشد. این که ما تصوّر کنیم الآن ما برنده‌ایم، فکر می‌کنم که ما را نگه می‌دارد.

مصاحبه با آقای محمدرضا ثمری-بیان نیوز (35)

بیان: بفرمایید در صورت انتخاب شدن از سوی مردم، کدام کمیسیون مد نظر شماست؟ چرا؟ مشکلات اصلی کشور در این حوزه کدام است؟

محمّدرضا ثمری: علی القاعده کمیسیون امنیّت ملّی و سیاست خارجی. چون من مطبوعات جهان عرب را مرتّب مطالعه می‌کنم و دیدگاه‌های شاخص برجسته جهان عرب را می‌خوانم، همه اقرار دارند که کشور ما به دلایل متعدّد که حالا ذکرش اینجا نیست؛ رهبری حکیمانه نظام و پیوستگی مردم با نظام و خودشان و مقوله اقتدار که تعریف دارد، این ها همه کمک کرده که ما الحمد لله امنیّت داشته باشیم. در سیاست خارجی البتّه ما یکی از شرایطی که من در سخنرانی‌هایم مرتّباً برای نمایندگان می‌گویم که باید داشته باشند-غیر از تخصّص و تجربه و این ها، شجاعت است. در سیاست خارجی با توجّه به این که بالآخره ما دشمنان زیادی در منطقه و جهان داریم، حتماً باید مراقب باشیم که وسوسه نشویم، رصدمان نسبت به رقبا و دشمنان دقیق باشد، گول نخوریم، ساده نباشیم و هم این که بدانیم دشمن از هر روزنه‌ای برای نفوذ استفاده می‌کند. مضافاً بر این که ما مبنا را تعامل قرار بدهیم؛ یعنی ما تقابل نداشته باشیم. در عین هوشیاری و دقّت و این که به قدرت‌های بزرگ گرایش نداشته باشیم، حواسّمان به نفوذ باشد. البته تعامل در علوم سیاسی تعریف دارد. اگر عقبه جبهه شما اقتدار نداشته باشد، از لحاظ نظامی مقتدر نباشید، اگر اقتدار منطقه‌ای نداشته باشید، از لحاظ سیاسی اقتدار نداشته باشید، از لحاظ اقتصادی اقتدار نداشته باشید، اساساً نمی‌توانید تعامل کنید{و با این شرایط} شما باید گوش به حرف دهید؛ شما باید دست‌هایتان را به نشانه تسلیم بالا ببرید و راه را باز کنید که کشورهای زیادی هم این گونه داریم.

ما وقتی تعامل می‌گوییم یعنی تعامل مقتدارانه؛ یعنی تعاملی که عقبه‌اش اقتدار است. اقتدار؛ همان چیزی که در ادبیّات سیاسی تعریف شده است که همه شاخص‌های اقتدار را باید همراه خود داشته باشد. هر کجا این نقص ایجاد شود، تعامل دیگر تعامل نیست. شما وابستگی پیدا می‌کنید یا این که شما در حقیقت باید مجری سیاست‌های قدرت‌های بزرگ باشید. بنابراین من منظورم از تعامل، این نوع از تعامل است.

 بیان: یک نماینده چگونه می تواند پیگیر عدالت اجتماعى، مبارزه با فساد و تبعیض و.. باشد؟ مهمترین چالش ها در این عرصه چیست؟

محمّدرضا ثمری: بر اساس قانون اساسی نماینده می تواند راجع به تمام مسائل کشور اظهار نظر کند. بنابراین نماینده به خودی خود یک ماهیّت نظارتی پیدا خواهد کرد. در ادبیات سیاسی هم نماینده واسطه ی بین مردم و حاکمیّت است. یعنی ناظر از طرف مردم به حاکمیّت است؛ غیر از اینکه دستگاه های نظارتی حتما باید نظارت داشته باشند تا اینکه فساد و اختلاص شیوع پیدا نکند و در هر کجا با آن برخورد کنند؛ پس بنظرم نماینده اوّلین وظیفه اش این است که هر کجا که در بدنه دولت، کارگزاران فسادی را می بیند، یکی از شاخصه های نماینده شجاع این است که فساد را با صدای رسا فریاد بزند. اینکه ما بخاطر منافع حزبی در مقابل اختلاص در هر دوره ای سکوت کنیم، این مخالف آموزه های دینی و اخلاقی ما است.

نماینده نباید مچ گیری کند بلکه باید در مقابل فساد فریاد بزند و این موضع قطعی بنده در برنامه ام می باشد.

بیان: با توجه به رکود سنگینی که در کشور حاکم می باشد و باعث بروز مشکلات عدیده ای شده ، برنامه شما در جهت رفع این مشکلات و معضلات چه می باشد؟ همچنین در منطقه ما؟

محمّدرضا ثمری: بخشی از مشکلات که ملی می باشد. مثلاً در حوزه های بیکاری، تورم، صنعت، کشاورزی، بهداشت و درمان و … اینها بخشیش ملی می باشد. این موضوع تابع سیاست های کلی است. ممکن است شما بگویید مشکلات در یک زمان تحریم بود و بخاطر مواضع ما در موضوع هسته ای مشکلاتی قدرت های بزرگ برایمان ایجاد کردند که این مشکلات بخشیش مربوط به این موضوع بود و بخشیشی هم باید گفت که مربوط به سوء مدیریت می باشد. چه در دوره تحریم و چه در دوره پساتحریم.

مشکلات ما در منطقه خوانسار و گلپایگان هم بخشیش مربوط به خود منطقه می باشد. مثلا وقتی شما می بینید که آمار بیکاری نسبت به شهرستان های دیگر بالاتر است این درصد مشخص است که مربوط به اینجا می باشد و دلایل و عواملش هم مربوط به همین جا می باشد. یا در بخش های دیگر مانند طلاق و اعتیاد و کشاورزی، صنعت و… هم همینطور است.

بنده فکر می کنم که اوّلین وظیفه نماینده این است که صدای رسای مشکلات مردم منطقه اش در مقابل دولت و حاکمیّت باشد. این مورد باعث می شود که بستر در ساختار سیاسی فراهم بشود و شما راه حل مشکلات را پیدا کنید.

یک نماینده نباید زد و بند و حاشیه داشته باشد که باعث شود نتواند مواضعش را صادقانه و شفاف بیان کند.

کاندیداها در قبل از انتخابات متأسفانه قول و وعده هایی به مردم می دهند که اکثر آنها در حیطه ی نماینده نمی باشد و خیلی از آنها هم از دست آن نماینده بر نمی آید. نماینده در تمام حوزه ها نمی تواند تخصص داشته باشد و اگر کسی مدعی این موضوع است در واقع نمی تواند. البته می تواند مشاورین در حوزه های مختلف در منطقه داشته باشد نه مشاورین که در تهران بشینند در یک دفتر شیک، و اگر اینطور باشد مشکلات منطقه را می تواند حتی المقدور کم کند.

مصاحبه با آقای محمدرضا ثمری-بیان نیوز (33)

بیان: با توجه به صف بندی های سیاسی کشور مانند اصلاحات و اصول گرا و … و موضوع وکیل الدوله و وکیل المله بودن، آیا شما موافق با وکیل الدوله بودن هستید؟ آسیبهایی وکیل الدوله بودن چیست؟

محمّدرضا ثمری: اصلاً. زیرا اینها جمع ضدین است و ممکن نیست و محال است. شما وقتی وکیل الدوله باشید دیگر نمی توانید وکیل المله باشید و باید یکی را انتخاب کنید.

اوّلین آسیب این است که شما در بحث فساد و اختلاس و نقایص و کمبودها چون وکیل الدوله هستید مصالح و منافعتان اجازه نمی دهد که مشکلات و معضلات را فریاد بزنید.

درست است ما وکیل الدوله داریم یعنی کسانی هستند که از وکیل المله به وکیل الدوله تغییر ماهیت می دهند ولی ما در ادبیات سیاسی ما وکیل الدوله نداریم.

دولت که قدرت اجرایی و … دارد و نیاز به وکیل الدوله ندارد بلکه این مردم هستند که نیاز به وکیل و نماینده دارند.

بیان: برای تبلیغات انتخاباتی چه میزان هزینه مالی کرده اید؟

محمّدرضا ثمری: بنده معلم دانشگاه هستم و حقوقم هم که بین 3 الی 4 میلیون تومان است شاید باید بگویم پس انداز 3 الی 4 ماه حقوقم را تا الان هزینه تبلیغات کرده ام و حامی مالی خاصی نیز ندارم.

بیان: فارق از لیست های انتخاباتی جناح ها و حزب ها شما چه پشتیبانی در شهرستان از خود دیدید؛ که وارد عرصه انتخابات شدید؟

محمّدرضا ثمری: البته مردم مشاهده می کنند و آگاه هستند و شاید بعضی افراد فکر کنند که می توانند مردم را فریب بدهند اما میسر نیست. نحوه هزینه کرد، رزومه افراد، صداقت در گفتار، تعهد، تخصص و … مواردی است که بنده به آن تکیه کرده ام و پشتیبان خود می دانم. باید در نظر گرفت که انتخاب مردم کم اشتباه است و بر اساس واقعیات تصمیم می گیرند. دوره ی اینکه شما فکر کنید با هزینه سنگین می توانید افکار عمومی را جذب کنید دیگر تمام شده یا رو به اتمام است.

مهمترین عاملی که بنده تمرکز دارم برای جذب افکار عمومی، رشته تخصصی، تجربه کاری، صداقت نسبت به مردم و نحوه تبلیغات می باشد. بلاخره مردم قضاوت کننده های خوبی نسبت به ما هستند.

بیان: در فرمایشات حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) چندین بار ایشان صراحتاً روی موضوع اینکه به زرسالاران رأی ندهید تاکید داشته اند؛ تعریف شما از زرسالاران چیست؟

محمّدرضا ثمری: زرسالاران کسانی هستند که در حوزه نمایندگی دارای نقص هستند و توانایی، صلاحیّت و دانش لازم را ندارند لذا می خواهند با پشتوانه مالی این نقایص را رفع کنند و رأی بیاورند. البته مردم این موارد را کامل حس می کنند و رصد می کنند.

بیان: با توجه به فضای فعلی جامعه و منطقه، چه تفکری باید بر مجلس حاکم باشد که برای جامعه و مردم مفید باشد و نظام و انقلاب را نیز حفظ کند؟

محمّدرضا ثمری: اولین تفکر از وکیل الدوله و وکیل المله بودن نشأت می گیرد. مجلسی که وکیل المله باشد حتماً مؤثر است. مجلس شجاع باید باشد. شجاع در بیان مشکلات و معضلات مردم و هم در مقابل بیگانگان باشد و هم متعامل با دنیا باشد.

بیان: برنامه شما برای بحث اقتصاد مقاومتی با توجه به تاکیدات حضرت آقا چه می باشد؟

محمّدرضا ثمری: برجام برنامه خوبی است و موفقیت دیپلماسی و دولت می باشد. البته نباید پنهان کرد که بخشی از مشکلات عمده ای که الان وجود دارد مربوط به گذشته و سوء مدیریت و عدم توجه به شاخصه های اقتصاد مقاومتی و بی تدبیری بوده است.

اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که به اقتصاد بدون وابستگی متکی می باشد. اگر قرار است شما به هر نحوی استقلالتان را حفظ کنید چه در تحریم باشید یا نباشید باید شما اقتصاد مقاومتی را مبنا قرار دهید.

اگر شاخصه های اقتصاد مقاومتی در کشور رعایت و اجرا شود بطور قطع کشور سریعتر و بهتر به استقلال اقتصادی خواهد رسید. همه ریل گذاری های ما هم در مجلس آینده باید مبنایش در زمینه های اقتصاد مقاومتی باشد.

بیان: در شهرستان در بحث اقتصاد مقاومتی چه زمینه هایی را شما مد نظر دارید؟

محمّدرضا ثمری: منطقه ما منطقه ی کشاورزی می باشد و اگر نقایص مربوط به کشاورزی رفع بشود ما در زمینه ی تولید محصولات کشاورزی و لبنی پتانسیل های بسیار خوبی داریم. در صنعت هم به همین شکل می باشد و هم در نسل جوان و تولید و دستیابی به علم نوین دنیا ما پتانسل و چهره های خوبی هم داشته و داریم و اگر زمینه فراهم شود رشد خواهند داشت. این رکودی که در بخش صنعت حاکم می باشد و مشکلاتی که در بخش کشاورزی داریم اگر با تکیه بر توانمندی های داخلی رفع بشود این یک کمک و پیشرفت خوبی می باشد.

در خصوص برنامه بنده در این زمینه هم می توانید به سایت من مراجعه کنید. باید گفت در حوزه نمایندگی بستر مورد نظر در حوزه های صنعت و کشاورزی و بهداشت و درمان و ورزش و … وجود ندارد و اولین معضل این است که با شجاعت فریاد زده  نمی شود. با شعار و پلاکارد نصب کردن مشکلات رفع نمی شود.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 47520 و در روز چهارشنبه 28 بهمن 1394 ساعت ۱۴:۱۲:۲۹
2024 copyright.