چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

انتخاب اصلح

انتخاب اصلح-انتخابات

به گزارش گروه سیاسی بیان نیوز، به دلیل اهمیّت انتخابات و تعیین سرنوشت یک ملّت وکشور نشریه بیان وظیفه خود می‌داند در حدّ بضاعت به روشنگری و بصیرت افزائی در این باره بپردازد.
درحالی به انتخابات دهّمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مهمّ خبرگان رهبری نزدیک می‌شویم که حوادث گونانگون منطقه‌ای، شیطنت‌های لیبرال‌های وطنی و شیفتگان و وادادگان غربی، تحرّکات فتنه‌گران، مشکلات اقتصادی شامل (بیکاری، رکود، تعطیلی کارخانه‌جات و… اخراج کارگران و…)، غفلت از مقوله فرهنگ و اقتصاد درون زا و مقاومتی و… همه و همه شرایط خاصی را برای کشور رقم زده و از طرفی متأسفانه هیچ نشانه‌ای از رونق و نکته‌ای که بتوان بارقه امید را در مردم ایجاد کرد دیده نمی‌شود و اینها مؤلفه‌هایی هستند که اهمیّت این انتخابات را دوچندان کرده و لزوم توجّه خواص و عوام را به این عوامل در انتخاب اصلح نمایان می‌سازد.
در دو شماره گذشته به جایگاه و اهمیّت نقش مجلس و همچنین وظایف یک نماینده از دیدگاه قانون، رهبری و شرع در حدّ بضاعت پرداختیم و در این شماره سعی خواهد شد به شرایط یک کاندیدای اصلح از جنبه‌های گوناگون پرداخته و شرایط آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. هر نماینده‌ای که به مجلس ورود پیدا می‌کند حکم نمایندگی برای کلّ مردم کشور را دارد و مطابق سوگندی که یاد می‌کند و ضمن توجّه به قانون‌گذاری، از اسلام و انقلاب دفاع می‌نماید. طبق بند 28 قانون انتخابات مجلس انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
1- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران.
2- تابعیّت کشور جمهوری اسلامی ایران.
3- ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه.
4- داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد و یا معادل آن.
5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه.
6- سلامت جسمی در حدّ برخورداری از نعمت بینائی، شنوائی و گویائی.
7- حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام.
‌تبصره 1- داوطلبان نمایندگی اقلیّت‌های دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام، مذکور در بند (1) مستثنی بوده و باید در دین خود‌ ثابت‌‌العقیده باشند. درکنار این تعاریف قانونی که بطور کلی و به عنوان کف شرایط قانونی یک کاندیدا می‌باشد، شرایط دیگری که می‌توان آنرا از میان گفته‌های امام راحل (ره) و خلف صالحشان مقام معظّم رهبری(مدظله العالی) قانون را برای انتخاب درست تفسیر کرد، که به راحتی در دسترس وجود دارد.
دراین برهه حساس کنونی به عقیده نگارنده که به شمّه‌ای از آن اشاره شد بیشترین کارایی در مجلس از آنِ روحیّه و تفکّر انقلابی خواهد بود، روحیّه‌ای که برگرفته از آرمان‌های امام راحل(ره) ،اندیشه‌های امام خامنه‌ای(حفظه ا…) ، و روحیه‌ای که با نگاه به خون‌های بیشماری که پای نهال انقلاب ریخته شده است باشد تا بتواند از ارزش‌های ملّی و دینی ما دفاع کرده و با تکیّه بر راهبرد مقاومت و ایستادگی، شعار ما می‌توانیم را عملی نماید.
به قول امام راحل:«کسانى را که انتخاب مى‏کنید باید مسائل را تشخیص دهند، نه از افرادى باشند که اگر روس یا آمریکا یا قدرت دیگرى تشرى زد بترسند. باید بایستند و مقابله کنند» حضرت روح ا… در مورد انتخاب اصلح و ویژگی یک نماینده به یک نکته مهم اشاره دارند و در اکثر سخنانشان تعبّد و تقیّد به دفاع از اسلام، انقلاب و سرخم نکردن در مقابل مستکبران را یادآوری کرده و می‌فرمایند:
«در هر حال، مردم با بصیرت و درایت و تحقیق، کاندیداها را شناسایى کرده و به‏ سوابق و روحیّات و خصوصیّات دینى- سیاسى نامزدهاى انتخاباتى توجّه نمایند. مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانى رأى دهند که متعبّد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسؤولیّت کنند و طعم تلخ فقر را چشیده باشند، و در قول و عمل مدافع اسلام پا برهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاک طینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمّدى- صلى ا… علیه و آله و سلم- باشند؛ و افرادى را که طرفدار اسلام سرمایه‌دارى، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بى‏درد، اسلام منافقین، اسلام راحت‌طلبان، اسلام فرصت‌طلبان، و در یک کلمه، اسلام آمریکایى هستند طرد نموده و به مردم معرفى نمایند و از آنجا که مجلس خانه همه مردم و امید مستضعفین است، در شرایط کنونى نباید کسى انتظار داشته باشد که حتماً نمایندگان باید از گروه و صنف خاصى باشند. باید توجّه داشت که هنوز خیلى از مسائل وجود دارد که به نفع محرومین باید حل و فصل شود و تمایز بین کسانى که در تفکّر خود خدمت به اسلام و محرومان را اصل قرار داده‏اند، با دیگران کار مشکلى نیست» با دقّت در این کلمات و تطابق شرایط و گذشت نزدیک به سی سال از رحلت امام عزیز سخنان ایشان هم چنان تازه و نو بوده و می‌بینیم چگونه بیگانگان در صدد نفوذ به لایه‌های مهم و شرایان‌های تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز کشور هستند و در بررسی نشریات زنجیره‌ای و تحلیل‌های شبکه‌های معاند و برانداز خارجی به وضوح تلاش مذبوحانه آنان را برای تشکیک در امر انتخابات و در جریان بررسی صلاحیت‌ها مشاهده می‌کنیم و این سؤال در اذهان متبادر می‌شود که چرا تلاش دارند تا افراد متمایل به غرب با گرایشات مادی وارد این ارکان مهمّ تصمیم‌گیر و تصمیم ساز شوند؟!! آیا هدف خدمت به مستضعفان و تقویت جریان مقاومت است یا همان حاکمیّت اسلام آمریکایی؟ هرچند که در بررسی آراء و اندیشه‌های امام عظیم‌الشّأن در مورد تشکیل یک مجلس تراز انقلاب اسلامی مباحث زیادی وجود دارد، ولی همین چند نکته بیان‌گر فاصله جدّی مدعیان خط امامی و فاسقان در عمل وجود دارد. در زمان حال و با پیگیری فرمایشات اخیر مقام معظّم رهبری (مدظلّه) به عینه همین گفتار را مشاهده می‌کنیم که در یک مقایسه کلّی می‌توان اهداف والای الهی و مهمّ این بزرگوران را در نگاه به مسؤولیّت در نظام اسلامی را می‌توان مشاهده کرد که توجّه دقیق به این فرمایشات هم خیر و انتفاع دنیایی و مادی را مشاهده می‌کنیم و هم عاقبت به خیری و تعالی مردم را به سمت صراط مستقیم و آخرت. در فرمایشات اخیر رهبری معظّم که در دیدار با مردم قم بیان داشتند به یک نکته کلیدی و مهم که نیاز مبرم جهان عصر حاضر خصوصاً مطابق با شرایط خاص فعلی کشور ما است اشاره داشتند و آن همان حفظ روحیه انقلابی و داشتن این روحیّه و دیدگاه به عنوان ملاک و ویژگی یک کاندیدا است. ایشان می‌فرمایند:
«[بنده] نگاه می‌کنم ببینم آن کسانی که این فهرست را معرّفی کرده‌اند چه کسانی هستند؛ اگر دیدم اینها آدم‌های متدیّن و مؤمن و انقلابی‌ای هستند، به حرفشان اعتماد میکنم و به [فهرست‌] آنها رأی می‌دهم؛ اگر دیدم نه، کسانی که این فهرست را داده‌اند کسانی هستند که به مسائل انقلاب، دین، استقلال کشور خیلی اهمّیّتی نمی‌دهند، دلشان دنبال حرف آمریکا و غیر آمریکا است، به حرفشان اعتماد نمی‌کنم؛ به نظر من این راه خوبی است.
کسی را شما می‌خواهید برای مجلس خبرگان انتخاب بکنید که در واقع، او رهبر را انتخاب خواهد کرد که کلید حرکت انقلاب در دست او است؛ این خیلی اهمّیّت دارد، این کار کوچکی نیست. لذا باید تحقیق کرد، باید اعتماد پیدا کرد.
شاخص‌های انقلابی‌گری هم خیلی مهم است… شاخص‌های انقلابیگری را درست پیدا کنیم… از کسانی که مطّلع‌تر از ما هستند بپرسیم.
همه‌ی انقلاب‌ها و نهضت‌های اجتماعی ریزش دارند امّا در کنار این ریزش‌ها رویش [هم‌] هست… بنده وقتی نگاه می‌کنم، رویش‌ها را بیش از ریزش‌ها می‌بینم.»
در اینجا ذکر این نکته که جریانی مرموز و هوا در غرب و آمریکا که وادادگی آنها عیان و لخت گردیده خالی از فایده نیست که سعی دارد با تخریب جریان انقلابی با عناوینی چون تندرو و چسباندن این مارک که این جوانان انقلابی و مؤمن توان اداره کشور را نداشته و تنها راه نجات کشور اتّکا به عوامل خارجی است درصدد به حاشیه راندن این اصل از اصول انقلاب و نظام هستند که رهبری معظّم و فرزانه مجدداً در دیدار با دست‌اندرکاران انتخابات فرمودند: « عقل و فهم همین جوانان انقلابی و حزب‌اللهی و تحلیل آنان در مورد مسائل در موارد زیادی، از برخی بزرگ‌ترها بهتر است و نباید این جوانانی که سینه‌چاک انقلاب و اسلام هستند به بهانه‌های …. تضعیف شوند و مورد تهاجم قرار گیرند» به نظر ضروری و مهم خواهد بود اگر توجهی به این اصل در شاخصه‌ها و زیربنایی‌ترین تفکّر یک کاندیدا اصلح در کنار دیگر گزینه‌ها که در ادامه به آن اشاره خواهد شد نشود. ضرر آن ابتداء به مردم و نهایتاً انقلاب و نظام مقدّس جمهوری اسلامی که حاصل جانفشانی‌های شهداء و ایثارگری ایثارگران و خانواده‌های آنان و استقامت مردم وارد خواهد شد. پس با تأسّی از این آیه « إِنَّ ا… لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند» اگر کوتاهی در انتخاب رخ دهد کسی را نباید سرزنش کرد. در اینجا نقش خواص و افراد بصیر در تبیین این اصول بدیهی و ماندگار خواهد بود.
در مجموع و به طور خلاصه شاخص‌های یک کاندیدای اصلح را در زیر می‌توان از این جملات این بزرگوران استنتاج کرد:
1- ملتزم و متعهّد به اسلام و قانون اساسی و ولایت فقیه.
2- شناخت اولویّت‌ها و نیازهای اساسی و کلان کشور.
3- داشتن توان و تخصص در زمینه‌ای خاص.
4- فهم صحیح مسائل سیاسی روز و موقعیّت انقلاب در سطح کشورهای جهان و منطقه.
5- داشتن شجاعت و جسارت انقلابی وکشور را به دشمن نفروشد..
6- داشتن روحیّه علمی و توجّه به اقتصاد درون زا و مقاومتی.
7-مدافعت از فقرا و محرومین.
8- مرفه نبودن، طعم فقر چشیده.
9- عدم التقاط و طرد اسلام آمریکایی و نوع نگاه به غرب.
10- دغدغه اسلامیّت داشتن.
11- سالم و امین بودن، مستقل در روحیه و فکر و رعایت اخلاق در تبلیغات انتخاباتی و چگونگی برخورد با رقبا.
12- کسى باشد که خودش را سِپر بلاى مشکلات کشور قرار بدهد.
13- فانى در خدمات، مصالح و منافع عمومى مردم باشد.
14- مصالح کشور را براى رودربایستى با این و آن، زیر پا نگذارد.
15- نگاه به حامیان و هواداران و مشاوران نزدیک و وعده‌های انتخاباتی.
پی نوشتها در آرشیو نشریه موجود است.

ه.علوی

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 46955 و در روز شنبه 24 بهمن 1394 ساعت ۰۸:۴۵:۵۱
2024 copyright.