امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۱۱/۱۵
کد خبر : 45276
چاپ خبر :
با حضور مسئولان شهرستان گلپایگان

کتاب «سنگ‌نگاره‌های گلپایگان، گذرگاه تاریخ» رونمایی شد

این کتاب به معرفی آثار شناسایی شده طی هفت سال پژوهش و مستندنگاری نويسنده بر روی سنگ نگاره های شهرستان گلپایگان (در قالب 30 منطقه) می پردازد و یافته های جدیدی را در حوزه باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ هنر، خط و صنعت همراه با تطبیق دیگر نمونه ها، مورد پژوهش قرار داده است.

423987ogcs6s

به گزارش بیان نیوز،جلد اول کتاب «سنگ‌نگاره‌های گلپایگان، گذرگاه تاریخ» به نویسندگی محسن جمالی صبح امروز با حضور مسئولان شهرستان گلپایگان در تالار اندیشه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گلپایگان رونمایی شد.

به گزارش بیان نیوز، کتاب سنگ نگاره های گلپایگان؛ گذرگاه تاریخ” نوشته محسن جمالی پژوهشگر  گلپایگانی سنگ نگاره ها می باشد.

این کتاب به معرفی آثار شناسایی شده طی هفت سال پژوهش و مستندنگاری نویسنده بر روی سنگ نگاره های شهرستان گلپایگان (در قالب 30 منطقه) می پردازد و یافته های جدیدی را در حوزه باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ هنر، خط و صنعت همراه با تطبیق دیگر نمونه ها، مورد پژوهش قرار داده است.

از جمله مهم ترین دستاوردهای این کتاب معرفی نشانه های مربوط به ارابه در ایران باستان، آغاز کشاورزی و نقوش گاوآهن، پوشاک مردم این سرزمین، ابزارهای شکار و جنگ در هزاره های کهن، نشانه های زیست حیوانات منقرض شده و باورهای مردمی در مورد آنها، بررسی نمادهای کهن و کشف خطوط هندسی جدید که برخی از آنها با خطوط هندسی کتیبه های جیرفت و خطوط هندسی ایلامی قابل تطبیق است و همچنین برخی از این علائم و نمادها با خطوط باستانی خارج از مرزهای ایران نیز قابل تطبیق است.

از آن گذشته کشف بیش از 10 مورد کتیبه به خط پهلوی ساسانی از نقاط قوت این پژوهش است. نخستین نشانه های استفاده بشر از علم نجوم و آداب و رسوم انسانهای پیش از تاریخ (در قالب فنجان نماها) و … نیز از آن جمله است. مقدمه این کتاب نیز توسط استاد دکتر محسن جاوری استادیار باستان شناسی دانشگاه کاشان و سرپرست پایگاه تپه سیلک نوشته شده است.

بر اساس یافته های و پژوهش های انجام گرفته در این کتاب شهرستان گلپایگان به عنوان مهمترین مرکز سنگ نگاره ای کشور معرفی خواهد شد که امیدواریم این کتاب به عنوان منبع تحقیقاتی مهمی برای پژوهشگران حوزه باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ هنر، خط و صنعت خواهد بود.

شایان ذکر است این کتاب در قطع رحلی در 430 صفحه همراه با 770 نمونه عکس رنگی و طرحهای گرافیکی به چاپ رسیده است.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. شهروند گفت:

    تبریک تبریک تبریک بابت این افتخار آفرینی شما

دیدگاه شما

تبلیغات