قطع رابطه چند کشور دیگر با ایران به تبعیت از عربستان
به گزارش بیان نیوز،دولت بحرین در ادامه سیاست دنبالهروی از ریاض، امروز دوشنبه اعلام کرد که روابطش با تهران را قطع کرد.
خبرگزاری رسمی بحرین «بنا» با اعلام رسمی قطع روابط منامه با تهران نوشت: پادشاهی بحرین تصمیم به قطع روابط با جمهوری اسلامی ایران گرفته و از همه اعضای هیئت دیپلماتیک ایران خواست طی مدت ۴۸ ساعت منامه را ترک کنند.
بر اساس این گزارش، بحرین همچنین همه اعضای هیئت دیپلماتیکش در ایران را فراخوانده و تصمیم به بستن و تعطیلی مقر سفارتش در تهران گرفت.
این گزارش حاکی است که وزارت خارجه بحرین «مرتضی صنوبری» کاردار موقت سفارت ایران در منامه را فراخوانده و یادداشت رسمی خود در این زمینه را به وی تحویل داده است.
منامه ادعاهای همیشگیاش مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عربی، مدعی شد که ایران «با حمایت از تروریستها و تندروها و همچنین با قاچاق سلاح و مواد منفجره در راستای نابودی و برافروختن اغتشاشات و فتنه در منطقه» تلاش میکند.
دولت بحرین همچنین حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد را «بزدلانه» توصیف کرد و آن را «تجاوزی آشکار به همه توافقنامهها و منشورهای بینالمللی» خواند.
منامه همچنین رویارویی قاطعانه با سیاست ایران را خواستار شد.
در پایان بیانیه وزارت خارجه بحرین آمده است: پادشاهی (بحرین) بزودی اقدامات لازم برای اجرای تصمیم قطع روابط با جمهوری اسلامی ایران را اتخاذ میکند.
بیانیه سودان درباره قطع رابطه با ایران
به گزارش جهان، مهر به نقل از النشره خبر داد، وزارت خارجه سودان ساعتی قبل با صدور بیانیه ای از قطع روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش، سودان نیز پس از رژیم های آل سعود و آل خلیفه اقدام به قطع روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران کرد.
گفتنی است، این موضع سودان در حالی اتخاذ می شود که رئیس جمهور آن به دلیل ارتکاب جنایت جنگی تحت تعقیب است. دیوان بینالمللی کیفری مستقر در لاهه در ۴ فوریه سال ۲۰۰۹ میلادی و در اقدامی بیسابقه حکم بازداشت عمر البشیر رئیس جمهور سودان را به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت» در دارفور، صادر کرد. این نخستین بار بود که دادگاه رسیدگی به جرائم جنگی حکم بازداشت رهبری را که هنوز در راس کار است، صادر میکرد.
کشور فقیر جیبوتی با ایران قطع رابطه کرد
تابناک نوشت: در ادامه تلاشهای عربستان برای همراه کردن کشورهای عربی و آفریقایی، در اتفاقی جالب کشور «جیبوتی» در شمال آفریقا اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده است.
جیبوتی کشور فقیر و کوچیک در شمال آفریقاست که از حداقلها نیز بیبهره است و با کمک کشورهای مختلف به ویژه عربستان اداره میشود. ایران نیز پیش از این در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد برای این کشور سفارت ساخته بود اما در این بزنگاه جیبوتی ترجیح داد به سمت قلک اعراب سوق پیدا کند.