امروز : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۹/۲۲
کد خبر : 38671
چاپ خبر :
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گلپایگان

تخریب و حفاری قسمتهایی از محوطه باستانی سد کوچری گلپایگان توسط عده ای سودجو

مهدی نوبخت بیان کرد: پس از کشف محوطه باستانی سد مخزنی کوچری ، این منطقه در هفته گذشته توسط عده ای مغرض و نا آگاه نسبت به مسائل تخریب و حفاری در مناطقی که اخیراً در محوطه باستانی شناسایی شده است با هدف کشف اموال و سرقت از آنها مورد تعرض قرار گرفت.

مهدی نوبخت

به گزارش بیان نیوز، مهدی نوبخت مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گلپایگان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار بیان اظهار داشت: پس از کشف محوطه باستانی سد مخزنی کوچری ، این منطقه در هفته گذشته توسط عده ای مغرض و نا آگاه نسبت به مسائل تخریب و حفاری در مناطقی که اخیراً در محوطه باستانی شناسایی شده است با هدف کشف اموال و سرقت از آنها مورد تعرض قرار گرفت.
ویبا بیان اینکه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان گلپایگان جهت حفظ وجلوگیری از حفاریهای غیر مجاز،  به صورت مداوم و با حداقل نیروی موجود، در 14 مرحله اقدام به سرکشی و بازدید از منطقه نموده است عنوان کرد: متاسفانه  به دلیل وسعت منطقه و عدم وجود نیروی انسانی کافی ، متاسفانه عده ای سودجو در هفته اخیر اقدام به حفاری در این منطقه نمودند .
تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان
نوبخت با بیان اینکه کاوش و حفاری غیر مجاز تقریباً دراکثر نقاط ایران رخ می دهد ادامه داد: ما به وسیله رسانه از مردم درخواست می کنیم ، نسبت به بناها و آثار و محوطه های تاریخی که به نوعی هویت و شناسنامه منطقه را شکل می دهند توجه نمایند و در راستای حفظ این آثار همکاری نمایند.
وی افزود: تاقبل از کاوشهای اخیر و کشف این آثار، قدمت مدنیت منطقه کوچری را مربوط به دوره اسلامی و از نظر سکونتگاهی مربوط به هفت هزار سال پیش می دانستیم ،اما با کاوشهای انجام شده، قدمت این منطقه به قبل از اسلام و به زمان اشکانیان می رسد و بحث  مدنیت و سکونتگاه دائمی در این منطقه مطرح می باشد و کاوشهای اخیر به منزله یک شناسنامه است که از دل خاک برای ما اشکار شده است.
وی عنوان کرد: حفاری و کاوش غیر مجاز در واقع نابودی هویت و شناسنامه منطقه خواهد بود و باید سوال کرد آیا کسی می تواند شناسنامه و هویت خود را نابود کند و تبدیل به یک فرد فاقد هویت شود؟!!
نوبخت با تاکید بر حفظ آثار تاریخی به صورت یک فرهنگ افزود: بر اساس مواد 562 و 563 آیین نامه میراث فرهنگی و گردشگری هرگونه تجاوز و حفاری در محوطه ها و مناطق باستانی  و تخریب آثار تاریخی، جرم محسوب می شود و با افرادی که اقدام به حفاری و تخریب محوطه ها نمایند برخورد شدید قضایی صورت خواهد گرفت.
 تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان تخریب محوطه باستانی سد مخزنی کوچری گلپایگان
Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. شهروند گفت:

    انتظارمی رود مسئولین میراث گلپایگان دقت نظر و توجه بیشتری نمایند و چون دیگر آثار موجب از بین رفتن میراث شهرمان نگردند.

دیدگاه شما

تبلیغات