چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

گلپایگان با داشتن حدود 20000 هکتار عرصه کشاورزی، یکی از وزنه های دامپروری استان است

pic-modir-tarvij-aflaki

به گزارش بیان نیوز ،محمود رضا افلاکی مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اصفهان در جلسه مشترک آموزش ، ترویج و افزایش بهره وری در تولیدات کشاورزی و دامپروری که با حضور مهندس اسماعیلی کارشناس معاونت بهبود و تولیدات دامی استان اصفهان، روسای جهاد کشاورزی شهرستانهای گلپایگان و خوانسار ونمایندگان کشاورزان ، زنبورداران وتولیدکنندگان گوشت سفید و قرمز این دو شهرستان برگزارگردید اظهار داشت:طرح نظام نوین ترویج کشاورزی در کشور، امسال در چهار استان به صورت آزمایشی آغاز شده است و 28 استان دیگر موظفند از ابتدای مهرماه سال 95 این کار را عملاً بصورت عملیاتی شروع نمایند.

وی بیان کرد: به منظور بررسی مشکلات طرح نظام ترویج، امروز کارگروهی از سوی استان تشکیل جلسه داد و در این زمینه از راهکارها و پیشنهادات تولید کنندگان ودامپروران شهرستان به عنوان تولید کنندگان پیشرو و دارای تجربه استفاده نمود.

وی افزود: یکی از دلایلی که ستاد سازمان جهاد کشاورزی استان، شهرستان گلپایگان را جهت بررسی این طرح انتخاب نمود بدین خاطر بود که این شهرستان به فراخور داشتن چند زمینه تولید محصولات کشاورزی مختلف ، برخورداری از شرکت سهامی زراعی ، وجود تعاونیها و عرصه های  پرورش ماهی و زنبورداری و محصولات متنوع زراعی و باغی و داشتن سه مرکز جهاد کشاورزی و به عنوان یک شهرستان دور دست از مرکز استان، جهت بررسی این طرح مناسب بود.

وی با بیان اینکه طرح نظام نوین ترویج ،یک ترویج تکثر گرا می باشد عنوان کرد: در این طرح کل عرصه های کشاورزی در این شهرستان که بالغ بر بیست هزار هکتارعرصه کشاورزی می باشد ، بوسیله کارشناسانی که در سال گذشته استخدام شدند تحت پوشش قرار خواهد گرفت .

مدیرهماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اصفهان با عنوان اینکه سال گذشته در کل استان اصفهان بالغ بردویست نفر کارشناس، جهت اجرای نظام نوین ترویج استخدام شدند افزود: به تناسب این شهرستان ، حدود ده کارشناس به این شهرستان تعلق خواهد گرفت تا تولید کنندگان و دامپروران شهرستان را مورد حمایت و هدایت خود قرار دهند.

وی ضمن بیان رویکرد این کار تصریح کرد: جهت اجرای نظام نوین ترویج، کارشناسان ناظر در صحنه روستا و دهستانهای تابعه، تحت پوشش مراکزجهاد کشاورزی کار خواهند کرد و از طرف دیگر شرکتهای خدمات فنی مشاوره ای ،اعضای نظام صنفی، مددکاران ترویجی  ، کشاورزان پیشرو و حتی نیروهایی که در قالب کارشناسان و فارغ التحصیلان سازمان بسیج مهندسین جهاد کشاورزی که در پایگاههای بسیج روستاها هستند، ضمن ارتباط با یکدیگر می توانند زنجیره تولید را که یک زنجیره به هم متصل می باشد، رصد نمایند.

افلاکی با اشاره به مشکلات موجود افزود: با توجه به شرایط خشکسالی، که چند سالی است در استان اصفهان تداوم پیدا کرده است ، استفاده بهینه از آب و تولید محصول سالم و با کیفیت به ازای متر مکعب آبی که مصرف می کند یک رویکرد ما می باشد .

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان بیان داشت: ان شا الله با کمک بخش دولتی به عنوان ناظرعالی و پیگیراین قضیه،بخش خصوصی و خود کشاورزان این طرح اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه  یکی از ارکان اصلی کاری ما، کشاورزان پیشرو به عنوان آموزشگر، تعاونی ها ونظام صنفی جهت انتقال دانش و آموزشهای لازم می باشند عنوان کرد: جهت حل مشکلات این طرح ارتباطات باید دو سویه باشد ضمن اینکه امیدواریم با اجرای این طرح بتوانیم  یک برنامه ریزی منظم کشت را بر اساس الگوی کشت مناسب برای منطقه تهیه نماییم و در این راستا باید آموزشها به صورت مداوم و مستمر صورت گیرد تا  ان شا الله بتوانیم در راستای رسیدن به کشاورزی و تولید پایدار و حفظ منابع و محیط زیست قدم برداریم.

افلاکی با عنوان اینکه در کل استان اصفهان به طورتقریبی 150هزارنفر بهره بردار در عرصه های کشاورزی و دامپروری مشغول فعالیت می باشند ادامه داد: این بهره برداران اکثراً عضونظامهای صنفی کشاورزی می باشند ضمن اینکه کشاورزان را جهت عضویت در این نظامهای صنفی ترغیب می نماییم.

وی عضویت کشاورزان در این نظامها را در راستای کمک و آموزش به آنان عنوان کرد و افزود: در این نظام صنفی کشاورزان و دامپروران  جهت اقدامات هدایتی و حمایتی گروه بندی خواهند شد وحتی این نظام می تواند بعنوان یک بازوی قوی جهت پرداخت غرامت و رفع مشکلات تولید برای کشاورزان محسوب شود.

وی تصریح کرد:هدف اصلی ماتولید کیفی به منظور حفظ امنیت غذایی و حفظ منابع آبی و خاکی به عنوان دو موهبت خدادادی می باشد.

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان  در خاتمه از آموزش به عنوان پیش شرط تولید پایدار نام برد و خاطر نشان کرد:  آموزش و ترویج هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری و زیر ساخت همه فعالیتها در عرصه های مختلف می باشد و اگر بطرز صحیحی صورت پذیرد هیچگاه  تولید کننده دچار ضرر نخواهد شد.

 

.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 37006 و در روز پنجشنبه 5 آذر 1394 ساعت ۰۱:۳۳:۱۱
2024 copyright.