امروز : دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۷/۱۸
کد خبر : 33083
چاپ خبر :
سبک زندگی:

ازدواج(3)

ازدواج 2

یکی از دغدغه‌های اصلی رهبر معظّم انقلاب (حفظه ا…)، بحث سبک زندگی جامعه اسلامی‌است که متأسفانه بخاطر هجمه‌های سنگین دشمنان، با انحراف شدید روبرو شده است. نشریه بیان در این ستون قصد دارد که این مبحث را از منظر دین مبین اسلام مورد بررسی قرار دهد تا همه مان با عمل به آن، طراوت و شادابی را در سایه رضایت حضرت حقّ تعالی به زندگی‌هایمان برگردانیم.

بایدها و نبایدهای امّت پیامبر (صلی ا… علیه و آله)

ازدواج(3)

حضرت محمّد مصطفی (صلی ا… علیه و آله) : «بهترین امّت من در درجه اول کسانی هستند که ازدواج کرده اند و مردان و زنان بدون همسر در رتبه آخر قرار دارند.» 1

عوامل تأخیر در ازدواج
کارشناسان امور اجتماعی عوامل زیادی برای افزایش سن ازدواج عنوان کرده اند که ما در چند شماره، این عوامل را در سه بخش عمده، مطرح می کنیم:
الف) عوامل اجتماعی
زندگی اجتماعی گرچه یکی از ضروریات حیات انسان است، به طوری که بشر بدون اجتماع قادر به ادامه زندگی نیست، اما با این حال، اگر در برنامه ریزی و سیاست اداره جامعه، دقت کافی نشود، مشکلات زیاد به وجود می آید. یکی از عوامل افزایش سن ازدواج به مسائل اجتماعی برمی گردد که در ذیل به چهار عامل آن اشاره می شود.
1ـ افزایش جرایم و آسیب های اجتماعی
بالا رفتن جرایم و آسیب های اجتماعی مانند: اعتیاد، بی‌بند و باری، همسر آزاری، طلاق، روابط سرد همسران، دخالت اطرافیان و مانند آن نه تنها موجب از هم پاشیدگی خانواده ها شده است، بلکه باعث سلب اعتماد جوانان از ازدواج گردیده و سبب شده است که جوان امروز به ازدواج به عنوان عامل خوشبختی، نگاه نکند و سرنوشت خود را به کسانی که در دام این آسیب ها گرفتار شده اند، تشبیه کند.
2ـ تحصیلات دانشگاهی
طولانی بودن مدت تحصیلات دانشگاه و افزایش نسبت دختران به پسران (که طبق بعضی آمارها تنها 35/43 درصد کسانی که در کنکور شرکت می کنند، پسر هستند) 2 ، سبب شد اولاً، اغلب پسران و دختران تا پایان تحصیلات و بعد هم تا به دست آوردن شغل، از ازدواج سرباز زنند؛ و ثانیاً، دختران به علت داشتن تحصیلات دانشگاهی حاضر به ازدواج با پسران پشت کنکور مانده نباشند و درصد بالایی از آنان بدون همسر بمانند یا به ازدواج ناخواسته تن بدهند؛ چنانکه امروز شاهد این معضل هستیم.
3ـ عدم توازن جمعیت پسران و دختران آماده ازدواج در ایران
بنا بر برخی آمارها، جمعیت دختران در شرف ازدواج، یک میلیون و ششصد هزار نفر بیش از پسران آماده ازدواج است و این خود سبب می شود پسران در ازدواج رقابت نکنند و در نتیجه عجله ای نداشته باشند.3
4ـ به هم خوردن توازن دختر و پسر در روستاها
طبق آمارها، به علت مهاجرت پسران روستایی به شهرها برای جستجوی کار، جمعیت دختران روستایی آماده ازدواج دو برابرِ گذشته است.
ان شاء ا… ادامه دارد
__________________________
پی نوشت:
1- الحدیث، ج2، ص392
2- روزنامه کیهان، تاریخ 17 تا 19/4/80 .
3- روزنامه های 21 آبان 1382.

حجّت الاسلام امیرحسین ظاهری

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات