چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

قدرت گوگل در تغییر نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری

به گزارش بیان نیوز، محققان معتقدند پرطرفدارترین موتور جستجوی جهان به اندازه‌ای قدرتمند هست که کوچکترین نوسانی در الگوریتم محرمانه آن بتواند نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا را دچار تغییر سازد.
سرچ-در-گوگل-فرصتی-برای-کسب-درآمد
رابرت اپستاین روانشناس موسسه مطالعات رفتاری و تکنولوژی آمریکا معتقد است رقابت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده به شدت تنگاتنگ خواهد‌بود از این رو با توجه به قدرت و تاثیرگذاری موتور جستجوی گوگل، ممکن است کوچکترین تغییری در نتیجه جستجوهای این موتور بتواند سرنوشت انتخابات را تغییر دهد.
وی می‌گوید به همراه گروهی از محققان رفتار رای‌دهندگان مردد را درحالی که در معرض نتیجه جستجوهای تحریف شده قرار داشتند، مطالعه کرده‌اند. با نمایش دادن نتایجی که به شکلی مخفیانه بر یک کاندیدای خاص تاکید داشت، محققان توانستند نظر رای دهندگان را نسبت به این کاندیدا تغییر دهند.
در این مطالعه محققان با تغییر در نتیجه جستجوهای گوگل توانستند میزان محبوبیت یک کاندیدا را تنها طی 15 دقیقه جستجو 37 تا 63 درصد افزایش دهند. در این مطالعه 4500 نفر رای‌دهنده مردد از هندوستان و آمریکا حضور داشتند.
سخنگوی گوگل در پاسخ به این خبر اعلام کرد:
الگوریتم جستجوی گوگل به گونه‌ای طراحی شده‌است که پاسخ های متناسب را ارائه دهد و منحرف ساختن این الگوریتم به نمفع یا ضرر یک فرد می‌تواند اعتماد کاربران را نسبت به درستی نتایج جستجوی این شرکت از خدشه‌دار کند.
با این‌همه اپستاین می‌گوید واکنش گوگل بی‌معنی است زیرا ارائه پاسخ‌های مرتبط به پرسش‌های انتخاباتی احتمال تغییر نتایج جستجو‌ها به نفع یک کاندیدا را رد نخواهد‌کرد. وی معتقد است با توجه به اختلاف 3.9 درصدی آرای باراک اوباما در انتخابات 2012 تحریف نتایج یک انتخابات به خوبی در کنترل و توان گوگل است.
با وجود اینکه اپستاین مستقیا گوگل را به تحریف نتایج انتخابات متهم نساخته‌است،‌ اما به این نکته اشاره دارد که سوابق تاریخی نشان می‌دهند گوگل در این زمینه تنها نیست. وی به تلاش‌های وسترن یونیون برای تحریف نتایج انتخابات 1876 به نفع کاندیدای مورد نظر خویش، یعنی رادرفورد هایز اشاره کرد. این شرکت از انحصار شبکه تلگراف خود و قراردادی ویژه با اسویشتد پرس استفاده کرد تا تنها اخبار مثبت را درباره این کاندیدا انتشار دهد و به این ترتین هایز با اختلافی ناچیز برنده شد.
گوگل به صورت متوسط الگوریتم خود را بیش از روزی یکبار تغییر می‌دهد و اپستاین معتقد است این احتمال وجود دارد که حتی اگر حکومت سه‌نفره آلفابت لری پیج،‌ سرگئی برین و اریک اشمیت در تغییر نتایج یک انتخابات نقش نداشته‌‌اند، ممکن است یک کارمند متخلف بدون اطلاع مدیران شرکت این کار را انجام داده باشد. اپستاین اعتقاد راسخ دارد که گوگل می‌تواند به شکلی بسیار ساده نتایج انتخاباتن در سرتاسر جهان را تغییر دهد.
ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 30756 و در روز یکشنبه 8 شهریور 1394 ساعت ۱۴:۲۸:۲۲
2024 copyright.