سرمایه گذاری در فوتبال بانوان باید به صورت مویرگی باشد
به گزارش بیان نیوز به نقل از ورزش بانوان، فوتبال از جمله ورزش هایی است که در ایران با حواشی زیادی از جمله نقل و انتقالات بازیکنان، حقوق دریافتی آنها و عدم حضور مربی حرفه ای مواجه است؛ که البته این مشکلات در بین فوتبالیست های زن بسیار بیشتر دیده می شود.
چرا که این رشته مدت بسیار کوتاهی است که در میان دختران نیز علاقه مندانی را به خود جذب کرده و موجب تشکیل تیم ملی فوتبال بانوان شده که البته با حواشی زیادی رو به رو است.
این صحبت ها زمانی شدت گرفت که این تیم در مسابقات قهرمانی بانوان زیر 19 سال آسیا شرکت کرد و در دو بازی متوالی با شکست بی نظیری مواجه شد که صدای بسیاری از منتقدان فوتبالی را در آورد. البته این موضوع هم می تواند به دلیل تازه وارد بودن بانوان در این رشته ورزشی، عدم حمایت های لازم، عدم استعداد یابی دختران، جذب مربی با تحصیلات مرتبط و آموزش آنها، عدم حمایت های مالی و نداشتن برنامه هدفمند برای آنها باشد.
موضوع عدم موفقیت بانوان فوتبالیست در رقابت های آسیایی موجب شد تا خبرنگار سایت ورزش بانوان گفت و گویی با کمالی پور، کارشناس فوتبال انجام دهد که در ادامه به آن می پردازیم.
وی در خصوص شرایط فوتبال در ایران توضیح داد: بحث مشکلات فوتبال در ایران در بین آقایان و بانوان مربوط به عدم برنامه ریزی صحیح و بلند مدتی است که هرگز به صورت صحیح به اجرا در نیامده است. البته این مشکل در فوتبال بانوان بسیار چشمگیر تر است چرا که بحث سرمایه گذاری نیز اضافه می شود.
این کارشناس فوتبال ادامه داد: از نظر بنده تیم های فوتبال ایران در بخش آقایان و خانم ها در جایگاه خود قرار ندارد؛ چرا که مهمترین نیاز موجود در فوتبال که همان وجود استعداد ذاتی و علاقه بازیکنان به این رشته ورزشی است در بین ورزشکاران وجود دارد.
کمالی پور توضیح داد: حال چرا در فوتبال خصوصا دختران پیشرفتی مشاهده نمی شود؛ در ابتدا باید به مشکلات فرهنگی اشاره کرد، اینکه دختران هم بتوانند در اردوهای متفاوت و بلند مدت حضور داشته باشند؛ ولی متاسفانه معمولا خانواده ها با این موضوع مخالفت می کنند.
ضعف زیادی استعدادیابی دختران فوتبالیست وجود دارد
وی گفت: در پنج سال اخیر که بانوان وارد این رشته ورزشی شده اند، فوتبال آنها به صورت گلخانه ای و گزارشی عمل کرده و در استعداد یابی و پرورش دختران ضعف می بینیم.
این کاشناس فوتبال با اشاره به اینکه مدارس هم در ایران همیشه به صورت مقطعی کار کرده است اظهار داشت: اگر مربیان در زنگ تفریح هم چند نفر را انتخاب کرده و تیم تشکیل می دهند و در مسابقات مختلف شرکت کنند می توانیم به صورت پایه در میان دختران استعداد یابی کنیم و آینده خوبی برای آنها رفم بزنیم.
کمالی پور تصریح کرد: در ابتدا بحث آموزش نیروهاست و استعداد یابی میان دختران که دنبال آن باید به موضوع فرهنگ سازی هم رسیدگی شود که این مهم نیز نیازمند برنامه ریزی های بلند مدت است که باید اجرایی شود که اجرایی شدن آن نیز نیازمند وجود بودجه است.
وی تاکید کرد: حداقل کاری که می توانیم انجام دهیم این است که در پایه از حضور مربیانی صاحب نام با تحصیلات آکادمیک و البته با تجربه استفاده کنیم.
این کارشناس فوتبال در ادامه در خصوص تحصیلات مربیان توضیح داد: بنده تحصیل مربیان را به دو بخش آکادمیک و تجربی تقسیم می کنم. حال اگر بانوان ما بیایند و تحصیلات آکادمیک ببیند و نتوانند در کنار مربیان صاحب نام تجربه لازم را بدست بیاورند چگونه می توانیم توقع پیشرفت دختران فوتبالیست را داشته باشیم.
کمالی پور گفت: متاسفانه در ایران این محدودیت وجود دارد که بانوان نمی توانند به صورت کار آموزی کنار آقایان آموزش ببینند که در این مورد هم باید فرهنگ سازی صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: متاسفانه مربیان داخلی علم لازم را در این ارتباط ندارند، در تمام دنیا بحث آموزش عمومی مربیان تخصصی شده است طوری که مربیان بعد از گذارندن تحصیلات آکادمیک برای کار آموزی، کنار تیم ها قرار می گیرند و بعد در رده ای بسیار پایین به همراهی تیم ها می پردازند تا بتوانند استعداد های خود را نشان بدهند.
این کارشناس فوتبال در پایان در رابطه با نوع سرمایه گذاری برای ورزش بانوان تاکید کرد: با توجه به استعداد ذاتی که در دختران فوتبالیست وجود دارد بهتر است سرمایه گذاری به صورت مویرگی انجام شود کاری که چین در این زمینه انجام داده و موفقیت چشمگیری بدست آورده است.