امروز : دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۵/۲۹
کد خبر : 30417
چاپ خبر :
سبک زندگی:

ازدواج 2

دومین اثر سوء در تأخیر ازدواج، «توسعه بی‌عفتی‌ها» است.

یکی از دغدغه‌های اصلی رهبر معظّم انقلاب (حفظه ا…)، بحث سبک زندگی جامعه اسلامی‌است که متأسفانه بخاطر هجمه‌های سنگین دشمنان، با انحراف شدید روبرو شده است. نشریه بیان در این ستون قصد دارد که این مبحث را از منظر دین مبین اسلام مورد بررسی قرار دهد تا همه مان با عمل به آن، طراوت و شادابی را در سایه رضایت حضرت حقّ تعالی به زندگی‌هایمان برگردانیم.

باید ها و نباید‌های امت پیامبر (صلی ا… علیه و آله)

ازدواج (2)

حضرت محمد مصطفی (صلی ا… علیه و آله) : «بهترین امت من در درجه اول کسانی هستند که ازدواج کرده اند و مردان و زنان بدون همسر در رتبه آخر قرار دارند.» 1
تأخیرهای جبران ناپذیر
دومین اثر سوء در تأخیر ازدواج، «توسعه بی‌عفتی‌ها» است. پسر یا دختری‌که ازدواج آن‌ها به تأخیر افتاده‌است قدرت کنترل غرایز جنسی را نخواهد داشت و به ورطه بی‌عفتی خواهند افتاد که در نتیجه، بی‌عفتی چنین افرادی، دامن‌گیر خانواده‌های آنان نیز خواهد شد. خانواده‌ای که زمینه دیرهنگامی ازدواج فرزند خود ‌را به بهانه‌های مختلف همچون؛ «هنوز بچه‌است، فوق لیسانسش را نگرفته و…» فراهم کند، در واقع به بی‌عفتی او کمک کرده ‌است. یک وقت خواهند دید فرزند، فوق لیسانس خود‌ را گرفت، اما فاسد‌الاخلاق شد یا در این رابطه کارش به مراجع قضایی کشیده‌ شد.
سومین مورد از آثار سوء تأخیر ازدواج،‌ تأخیر کمالات انسانی است. یکی از آثار ازدواج صحیح و به ‌هنگام،‌ کمال‌یابی و کمال‌دهی انسان است. در روایت هم وارد شده ‌است که انسان به واسطه ازدواج، نصف دینش کامل می‌شود. وقتی دختر و پسر، ازدواج نمی‌کنند یا دیر ازدواج می‌کنند، خلأ دینی و رشدی پیدا خواهند کرد.
«توقف ارتقا» از دیگر آثار در تأخیر ازدواج است. یعنی جوانی‌که متدین و مؤمن است با ازدواج می‌تواند حرکت‌های جهشی در مسائل مختلف داشته ‌باشد، اما با تأخیر در ازدواج، این ارتقا یافتن، متوقف می‌شود.
عوامل تأخیر در ازدواج
اولین عامل، پیوند دادن برخی مسائل با ازدواج از عوامل مهم تأخیر ازدواج است. مثلاً والدین موضوعاتی مثل: تحصیل، شغل، سربازی و درآمد را به ازدواج پیوند می‌دهند. در زندگی‌های گذشته، این مسائل در جایگاه خود دارای اهمیت بوده‌است و اگر جوانی مؤمن، متدّین و فعال درخواست ازدواج می‌کرد، درخواست او مورد قبول قرار می‌گرفت و به تدریج شغل و درآمد او با همراهی و کمک والدین مهیّا می‌شد.
بی‌اعتنایی والدین نسبت به ازدواج، از دیگر عوامل تأخیر ازدواج است. در گذشته افراد فامیل (دایی، عمو، خاله، عمه) دست به دست همدیگر می‌دادند و زمینه ازدواج پسر یا دختری را فراهم می‌کردند. اما متأسفانه الآن کمتر چنین مواردی پیدا می‌شود.
اگر در ازدواجی که صورت می‌گیرد هدایای ازدواج، به‌خوبی مدیریت شود، بخشی از هزینه‌های زندگی با این هدایا تأمین می‌شود. متأسفانه در برخی از موارد، مشاهده می‌شود هدایایی داده‌ می‌شود که علاوه بر حمل طاقت‌فرسا، هیچ استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود و یا حتی این قبیل وسائل را قبلاً زوجین تهیه کرده‌بودند.
امروزه دیگر کسی با دیدن یک دختر ۲۷ ساله و مجرد تعجب نمی‌کند .دختران همپای پسرها کار می‌کنند و درس می‌خوانند و زندگی خود را کم و بیش اداره می‌کنند. با این حال آسیب‌ها و مشکلات روحی و روانی بسیاری که ناشی از افزایش سن ازدواج است گریبانگیر نسل امروز شده که در این مختصر اشاره‌ای به هر یک از این آسیب‌ها خواهیم داشت.

_______________________
إن شاء ا… ادامه دارد…
-1 الحدیث، ج2 ، ص392

حجت الاسلام امیرحسین ظاهری

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. رضا فیروزی گفت:

    سخت گیریهای نامعقول والدین دختروپسر وعدم توکل به خدااز دیگر عوامل تاخیر در ازدواج است .
    ضمناازیکایک افرادی که در جشن ازدواح پسرم(مهندس مهدی فیروزی)شرکت کرده اند بویژه جامعه فرهنگی وجامعه ورزشی متشکرم./.

دیدگاه شما

تبلیغات