سبد معیشت کارگران کوچکتر شد/ ۲۰ روز با جیب خالی چه کنیم؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان، به نقل از مهر، مسئله معیشت و همخوان نبودن دخل با خرج سالهاست به بزرگترین مشکل زندگی خانوارهای کارگری کشور تبدیل شده و آنها همواره مجبورند برای مخارج خود اولویت بندی داشته باشند.
در عین حال، کارگران مجبورند علاوه بر اولویت بندی، برخی از نیازهای معمولی خانوار را نیز حذف کنند. نمایندگان کارگری کشور میگویند سالهای متمادی است که بسیاری از کارگران تفریحات، سرگرمیها، هزینههای مربوط به سفر و حتی بخشی از درمان و تحصیلات فرزندان را از اولویتهای خود خارج کرده اند.
آنها تلاش می کنند دریافتیهای پایین خود را ابتدا به بخش مسکن و خوراک اختصاص دهند. از این رو، این دو موضوع تقریبا بالاترین هزینه در زندگی کارگران محسوب میشود چون قابل حذف نیستند اما میتوان کیفیت آنها را کاهش داد.
حذف برخی اقلام از سبد معیشت کارگران
سکونت در حاشیه شهرها و حذف برخی اقلام گرانتر از خوراک؛ اقدامی است که معمولا از سوی کارگران و اقشار ضعیف برای جبران درآمد پایین صورت میگیرد.
رحمت الله پورموسی در گفتگو با مهر با بیان اینکه پایین بودن دستمزدها باعث بروز مشکلات جدی معیشتی برای خانوارهای کارگری کشور شده است، گفت: کسری بودجه خانوار باعث شده است تا درصدی از کارگران برای تامین هزینههای خود مجبور به اشتغال در چند بخش باشند.
دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهارداشت: متاسفانه حداقل دستمزد ۷۱۲ هزار تومانی امسال قدرت خریدی ندارد و کارگران نمیتوانند بیشتر از ۱۰ روز ماه روی آن حساب کنند.
پورموسی ادامه داد: اینکه افراد بتوانند در بیش از یک شغل فعالیت داشته باشند، نمیتواند درآمدی بیشتر از ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان برای آنها در ماه داشته باشد که با این ارقام نیز نمیتوان هزینههای زندگی را تامین کرد.
حداکثر دریافتی ماهیانه کارگران ۱.۵ تا ۲ میلیون
این مقام مسئول کارگری کشور افزود: کارگرانی که فاقد مسکن باشند، در تامین هزینههای زندگی با مسائل و دشواریهای بیشتری نیز مواجه هستند به نحوی که حتی زندگی در حاشیه کلانشهرها نیز هزینه مسکن بالایی دارد.
وی با تاکید بر اینکه زندگی در بیرون شهرها نیز ماهیانه دستکم ۵۰۰ هزارتومان هزینه اجاره دارد، گفت: علاوه بر این، کارگران هزینههای دیگری از قبیل تحصیل فرزندان، پوشاک، درمان، حمل و نقل، خوراک و … نیز دارند.
دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهارداشت: کارگران برای ثبت نام و ورودی دانش آموزان خود به مدارس باید ۵۰۰ هزار تومان هزینه کنند و علاوه بر این، دانش آموزان کارگران در طول سال هزینههای دیگری نیز خواهند داشت. به صورت کلی، این روزها کارگران شرایط سختی را به لحاظ معیشتی پشت سر میگذارند.