امروز : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۴/۲۵
کد خبر : 28083
چاپ خبر :
اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان

معرفی نمونه های شهرستان گلپایگان/این شماره فضل الله اعجازی تولید کننده نمونه مرغ گوشتی

فضل الله اعجازی تولید کننده نمونه در بخش تولید و پرورش مرغ گوشتی فعالیت تولیدی خود را از سال 1359 با پرورش 2000 قطعه مرغ گوشتی در روستای رباط ملکی گلپایگان آغازنمود.

پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان – به دنبال معرفی شش تن از فعالان نمونه بخش کشاورزی و دامپروری شهرستان گلپایگان در سال جاری از سوی اداره جهاد کشاورزی، براساس رسالت رسانه ای خود و در راستای ترویج فرهنگ کار و اقتصاد مقاومتی که از مؤکدات رهبر معظم انقلاب نیز می باشد بر آن شدیم تا با تک تک این عزیزان گفتگویی داشته و دلیل موفقیتشان را از زبان خودشان جویا گردیم. در این شماره و در اولین گام، با آقای فضل ا… اعجازی به عنوان واحد مرغداری گوشتی نمونه گفتگویی را انجام دادیم که به سمع و نظر خوانندگان عزیز خواهد رسید.

فضل الله اعجازی تولید کننده نمونه مرغ گوشتی سبز یا آنتی بیوتیک

فضل الله اعجازی تولید کننده نمونه در بخش تولید و پرورش مرغ گوشتی فعالیت تولیدی خود را از سال 1359 با پرورش  2000 قطعه مرغ گوشتی در روستای رباط ملکی گلپایگان آغازنمود و پس ازکسب تجارب لازم در این زمینه فعالیت خود را گسترش داد و اقدام به پرورش مرغ سبز یا مرغ بدون آنتی بیوتیک در شهرستان و واحد تولیدی خود نمود.

تولید کننده نمونه شهرستانی ،مهمترین عامل موفقیت خود دراین کار را توکل برخدا ، عزم راسخ ، علاقه و انگیزه و پشتکار وابتکارعمل عنوان کرد و ادامه داد: آنچه در امر پرورش مهم است، مدیریت و نظارت کامل و استفاده ازعلوم وتجهیزات به روز می باشد ضمن اینکه بستر و سالن پرورش باید از هر نظرعاری از میکروب بوده و اصول بهداشتی به طور کامل رعایت گردد.

اولین چیز در پرورش مرغ، حفظ و رعایت بهداشت محیط مرغداری است

وی ادامه داد: زمانی که  پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک را شروع نمودم اولین چیزی که به نظرم رسید بهداشت محیط مرغداری بود.

وی با بیان اینکه شسشوی سالن مرغداری با مواد شوینده جزو عملیات مقدماتی جوجه ریزی می باشد افزود: چند روز قبل از اینکه عملیات جوجه ریزی آغاز گردد باید تمام آنچه که مورد نیاز مرغ می باشد را تهیه نمود و در انبار سالن مرغداری ذخیره کرد ضمن آینکه در طول مدت پرورش که 48 تا 50 روز می باشد، تمامی درها باید بسته بوده و نباید کسی در سالن مرغداری رفت و آمد داشته باشد.

فضل الله اعجازی، با اشاره به آلودگی محیط زیست درمنطقه ای که مرغداری وی در آنجا قرار گرفته است عنوان کرد: با این وجود با تکنیک ومدیریتی که داشتم توانستم مرغ سبز یا بدون آنتی بیوتیک را با وزن میانگین 3/200 کیلوگرم تولید و تحویل کشتارگاه نمایم.

اعجازی مرغدار نمونه گلپایگانی (3)

جوجه ها جهت پرورش باید با شرایط محیطی منطقه سازگاری داشته باشند

وی در خصوص خریداری جوجه از شرکتهای مختلف بیان کرد: جوجه ازهرشرکتی که خریداری می گردد باید با محیط منطقه ای که می خواهد در آن پرورش یابد وفق داشته باشد، که بنده پس از کسب تجربه در خریداری از چند شرکت توانستم شرکتی را که جوجه های آن با شرایط محیطی منطقه ما سازگاری دارد را پیدا نمایم ، که این تجربه باعث گردید که رشد جوجه ها خیلی خوب و تلفات آن به حدود 5 درصد برسد.

وی استفاده از نظرات مشاوران وکارشناسان دامپروری و دامپزشکی و شرکت درکلاسهای آموزشی جهاد کشاورزی و همچنین استفاده از مجلات دامپروری و کشاورزی و تجربیات مرغداران نمونه دیگر را مفید دانست و از آن به عنوان یکی دیگر از عوامل موفقیت خود درامر تولید نام برد.

عدم تعلق وام و یارانه به بخش تولید،عدم تنظیم بازار و نظارت برقیمتها وعدم پرداخت پول نقد از سوی برخی خریداران مشکل عمده مرغداران 

تولید کننده نمونه مرغ گوشتی شهرستان درادامه، بالابودن قیمت خوراک طیور، عدم پرداخت پول نقد از سوی برخی خریداران، عدم تعلق وام و یارانه به بخش تولید از سوی دولت و عدم نظارت برقیمت مرغ را از مهمترین مشکلات تولید کنندگان مرغ اعم از مرغ گوشتی و تخم گذار نام برد و تصریح کرد: اگر قیمت بازار تنظیم و ثابت گردد، تولید کننده با خیال آسوده و اطمینان بیشتر به امر تولید پرداخته و بهترمی تواند در این زمینه برنامه ریزی نماید.

وی از مسئولان جهاد کشاورزی درخواست نمود، از آنجا که مرغداران در جهت تامین امنیت و نیاز غذایی کشور فعالیت می نمایند به آنان توجه بیشتری داشته و تسهیلات ارزان قیمت و کمکهای یارانه ای بلاعوض دراختیار آنان قرار دهند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 80 واحد مرغداری اعم ازتولید مرغ گوشتی و تخم گذار درشهرستان گلپایگان درحال فعالیت می باشند ، تعداد قطعات مرغ گوشتی خود را در حال حاضر، در هر دوره 5000 قطعه عنوان کرد و اظهار داشت: عملیات جوجه ریزی در طول سال در سه دوره انجام می پذیرد ودر هر دوره با این تعداد قطعه مرغ و در محیطی حدود 1500 متر، 15 الی 20 تن مرغ گوشتی را پرورش داده و به بازار عرضه می نمایم

فضل الله اعجازی در ادامه به مصرف کنندگان یاد آور شد : بهترین مرغ جهت مصرف، مرغ فاقد آنتی بیوتیک با وزن متعادل بین 2 الی 2/5 کیلوگرم می باشد و هرچه مرغ وزن کمتری داشته باشد از سلامت بیشتری برخورداراست .

اعجازی مرغدار نمونه گلپایگانی (2)

مردم شهرستان بخاطر کم سود بودن مرغ سبز برای برخی کشتارگاهها در استفاده از مرغ بدون آنتی بیوتیک بی بهره اند

وی ابراز کرد: متاسفانه به دلیل عدم استقبال کشتارگاه های مرغ شهرستان از خرید مرغ سبز، به خاطر اینکه میزان سوددهی آن مقداری کمتر است ، تمام تولیدات ما به مرکز استان و یا تهران ارسال می شود و شهروندان از این حصول بی بهره می مانند.

تولید کننده موفق شهرستانی در خاتمه گفت: تولید کنندگان و کسانی که قصد ورود به بازار کار دراین زمینه را دارند با توکل بر خدا و با داشتم علم در این زمینه اقدام نمایند و از مشکلات احتمالی و شکست نهراسند وبه یاری خداوند امیدوار بوده و در راه رضای خداوند و مردم فعالیت نمایند.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. علی گفت:

    لطفا در اطلاع رسانیها بفرمایید برخلاف اظهار نظر آقای اعجازی بهترین مرغ باوزن 1200تا 1800گرم البته بدون آنتی بیوتیک است

دیدگاه شما

تبلیغات