چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

مفقود شدن یزدان‌پناه به نفع مدیران فعلی وزارت نفت است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان، به نقل از فارس، چند روز قبل گزارشی با عنوان “تأمین مالی احیاگر خارج نشین قرارداد ننگین کرسنت، توسط برخی وزرا و نمایندگان فعلی” منتشر شد، که از نحوه زندگی فردی به نام «ع.ت» در امارات خبر می داد، اما برای آنکه ارکان پرونده کرسنت کامل شود نیاز است مروری کنیم به فعالیت «عباس یزدان پناه یزدی» دلال و شاه کلید پرونده‌های مسئله‌دار نفتی که حدود ۲ سال است که از سرنوشت نام برده هیچ خبری در دست نیست.

با نگاهی به پرونده کرسنت، می توان گفت در ابتدا این قرارداد با واسطه گری عباس یزدان‌پناه یزدی بین حمید ضیا جعفر عراقی الاصل مدیر عامل شرکت نفت کرسنت و مدیران شرکت ملی نفت در دولت اصلاحات و زیر نظر وزیر وقت نفت منعقد شد تا گاز ایران به مدت ۲۵ سال و به یک چهاردهم قیمت واقعی در اختیار اماراتی ها قرار گیرد.

در سال ۲۰۰۰ میلادی «م.ه» آقازاده مشهور به عنوان مسئول مستقیم مذاکره و عقد قرارداد با شرکت کرسنت از سوی زنگنه وزیر وقت نفت معرفی می شود .

وی از طریق یک دلال نفتی به نام «عباس یزدان‌پناه یزدی» با حمید ضیا جعفر و احسان الله خان معاون وی ارتباط برقرار می کند به طوری که پیش‌نویس اولیه قرارداد در همان سال نوشته می شود.

قرارداد کرسنت که پیش نویس آن توسط «م.ه» آقازاده مشهور نوشته شده بود در همان سال مسکوت باقی می ماند و در سال ۲۰۰۱ با جایگزینی «ا.ر» به جای «م.ه» و با دلالی «ع.ت» همان پیشنویس سابق با کمی تغییرات جزئی برای تصویب در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران ارسال و در نهایت به تصویب رئیس هیات مدیره و وزیر اسبق نفت می رسد.

انتشار خبر مرگ عباس یزدان‌پناه یزدی در رسانه های دنیا

مرداد سال ۹۲ یعنی تقریبا ۲ سال قبل بود که برخی از رسانه‌ها خبر کشته شدن و کشف جسد عباس یزدان پناه یزدی در فجیره امارات را بر روی خبرگزاری‌های خود قرار دادند.

در همین رابطه رادیوفردا اعلام کرد: عباس یزدان پناه یزدی، شهروندی با تابعیت بریتانیایی و ایرانی‌ است که نامش در زمان پرونده استات اویل نیز مطرح شد پرونده‌ای که در آن اتهاماتی به «م.ه» زده شده است.

این رسانه اضافه می کند همسر آقای یزدان پناه اعلام کرده است که «م.ه»و عباس یزدان‌پناه از دوستان دوران کودکی بودند و بر اساس اسناد موجود وی رابط شرکت های نفتی و «م.ه» بوده است و پول این شرکت ها به حساب وی واریز می شده است.

در ارتباط با کرسنت کمیسیون امنیت و مبادله درآمریکا، معروف به sec در گزارشی به رابطه «م.ه» رئیس اسبق شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ایران با وزیر نفت در سال های دولت اصلاحات پرداخته است که نام یزدان پناه هم در این گزارش آمده است.

نکته مهم این است که به گزارش رسانه های خارجی در تیر ماه سال ٩٢ وکلای این پرونده یزدان پناه را در دفتر داوری لاهه در دبی حاضر می کنند تا از طریق ویدیو کنفرانس درباره این پرونده شهادت دهد.

در همین دادگاه از طرف هیأت حقوقی ایران سئوالات مهمی از یزدان پناه پرسیده می شود که حکایت از دست بالای ایران در پرونده دارد.

بعد از چند ساعت وقتی یزدان پناه می بیند که نمی تواند جواب قانع کننده ای دهد به بهانه خستگی و لزوم شرکت در جلسه دیگر درخواست ادامه رسیدگی و شهادت خود را در جلسه بعد می دهد که بعد از خروج از دادگاه مفقود می شود.

عباس یزدان‌پناه یزدی کیست؟

عباس یزدان‌پناه یزدی فرزند افراسیاب متولد ۱۳۴۸ در شهرستان سیرجان، از سالهای دبیرستان و دانشگاه یکی از نزدیک ترین افراد به مهدی هاشمی بوده و همواره نامش در کنار «م.ه»آمده است.

عباس یزدان پناه در سال ۷۹ به نیابت از «م.ه»شرکتی به نام جبل را تاسیس می کند؛از شواهد امر پیداست که تلاش برای تنظیم قراردادهای بزرگی میان شرکتهای چند ملتی با ایران و اخذ پورسانت بزرگترین کسب و کار شرکت جبل بوده است.

با این اوصاف عباس یزدان‌پناه یزدی و «م.ه» یک قرارگاه پورسانت گیری تاسیس کرده بودند.

برگ برنده شرکت جبل برای دلالی اطلاعات ذی‌قیمتی بود که مهدی هاشمی با اعتبار خود از بدنه دولت به دست می آورد. اخبار دقیق و محرمانه از سری ترین تصمیمات و پروژه های اقتصادی نظام. بخشی از اتهامات عباس یزدان‌پناه و «م.ه» هم انتقال همین اطلاعات محرمانه اقتصادی کشور به پیمانکاران خارجی برای تسهیل در عقد قراردادهاست.

نحوه خروج عباس یزدان‌پناه یزدی از کشور

اخبار و اطلاعاتی که عباس یزدان‌پناه یزدی به نیابت از «م.ه» در اختیار شرکای خارجی اش قرار می دهد به دلیل آنکه از سوی فرزند رئیس جمهور ایران به دست آمده برای بسیاری و از جمله سرویس های امنیتی جهان جذاب بوده است.

در سال ۱۳۷۴ نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران را وادار می کند که در گام نخست عباس یزدان پناه یزدی را به اتهام جاسوسی دستگیر و روانه زندان می کنند. اما وی در همین سال به بهانه مرخصی از زندان خارج شده و دیگر باز نمی گردد.

عباس بلافاصله تابعیت انگلیس را دریافت کرده و در خارج از کشور فعالیت های اقتصادی اش را به همراه «م.ه» ادامه میدهد.

در سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۹۲ یزدان‌پناه به عنوان نماینده «م.ه»در خارج از کشور چندین قرارداد بزرگ در حوزه نفت و گاز را میان ایران و چند شرکت خارجی تنظیم کرده و پورسانتهای چند میلیون دلاری دریافت می‌کند. قراردادهای استات اویل، کرسنت و توتال، از این جمله اند.

مفقود شدن عباس یزدان‌پناه به نفع چه کسانی است؟

همانطور که در این گزارش اشاره شد وی شاه کلید پرونده های مسئله دار نفتی است و وجود وی می توانست از زوایای پنهان پرونده های مسئله داری چون کرسنت پرده برداری کند.

بنابراین مفقود شدن وی کمک زیادی به مخفی ماندن فعالیت برخی از مدیران حال حاضر صنعت نفت، نحوه فعالیت مهدی هاشمی، نحوه فعالیت «ع.ت» دلال احیا کننده قرارداد کرسنت و مخصوصا مسئولان شرکت کرسنت می کند که وجود وی می توانست گره گشای بسیاری از پرونده های نفتی باشد.

طبیعی است نیروهای امنیتی ایران نسبت به این موارد واقف هستند و سر نخ هایی را در این خصوص به دست آورده اند اما لازم است که پلیس امارات نیز در خصوص سرنوش عباس یزدان‌پناه یزدی اراده جدی از خود نشان دهد تا زوایای مخفی مانده از این قرارداد هر چه زودتر آشکار شود.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 26835 و در روز سه شنبه 9 تیر 1394 ساعت ۲۰:۵۸:۲۷
2024 copyright.