چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

تهدید هفته نامه اصلاح طلب به شروع فتنه جدید! / فعالیت اتاق فکر اصلاح طلبان بر ضد شورای نگهبان و اصولگرایان

به گزارش فرهنگ نیوز، هفته نامه صدا به سردبیری محمد قوچانی شماره این هفته خود را به طور خاص به تحلیل و واکنش به اظهارات آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران اختصاص داده است. هفته نامه صدا یکی از ارگان های نشریه ای حزب کارگزارن محسوب می شود که غلامحسین کرباسچی، حمایت مالی آن را برعهده دارد. کرباسچی، با انتقاد از رویه ضعیف سعید لیلاز در روند القای اختلاف در میان اصولگرایان و کاهش سطح تحلیل های این نشریه خواستار بازگشت محمد قوچانی شد. قوچانی یکی از فعالین فتنه 88 است و در دولت یازدهم دو روزنامه به سردبیری وی (آسمان و مردم امروز) به دلیل اهانت به مقدسات و نشر اکاذیب در دفاع از ماجرای کاریکاتور شارلی ابدو، توقیف شده اند. نشریه صدا نیز در شماره های اخیر خود با تهاجمی تر کردن رویکرد خود، سعی در حاشیه سازی در فضای رسانه ای و سیاسی کشور دارد و هر بار با طرح موضوعات حساسی، فضای دوقطبی را در کشور تشدید کرده است.

.


پرونده جدید هفته نامه صدا برای جو سازی علیه «شورای نگهبان» و اصولگرایان

.

صدا در یادداشتی با عنوان، “نه مصدق، نه مرسی”، اظهارات آیت الله جنتی و قالیباف را در چند وقت اخیر، به عنوان هشدار به دولت روحانی در نظر گرفته و به گونه ای به تحلیل این رویدادها پرداخته که در پایان به نتیجه هزینه ساز بودن این سخنان برای اصولگرایان برسد. این روزها اصلاح طلبان و مسئولان دولتی هر چیزی را به خود می گیرند. آنها حتی شعارهای مطرح شده در روز تشیع پیکر شهدا را به خود گرفتند و دست به انتقاد و گلایه از آن زدند.

براساس این یادداشت، «آیت الله جنتی در همایش فرمانداران (9 خردادماه) عنوان داشته: روزی اگر رضایت خدا یک طرف باشد و  رضایت مقام مسئول طرف دیگر، باید رضایت خدا را در نظر بگیریم. یک ریئس جمهور یک شب در کاخ ریاست جمهوری است و فردا صبح با یک کودتا در بازداشتگاه مانند محمد مرسی رئیس جمهور مصر. با آن حرف های نامربوطی که در ایران زد و غروری که او را فراگرفته بود. شما با یک امضا به کار گرفته می شوید و با یک امضا می روید. باید سعی کنید خدا راضی باشد شما در پستی باقی می مانید و اگر راضی هم نباشد و یا صلاح شما نباشدبه خواست او ازمقامی کنار می روید.»

به نظر می رسد که سخن گفتن از مرسی توسط آیت الله جنتی به مذاق نویسنده این یادداشت خوش نیامده و وی آن را در مقام مقایسه روحانی و مرسی قرار داده است. در ادامه نیز به اظهارات شهردار تهران پرداخته:«محمد باقر قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس جمهور درباره تاثیر تحریم ها بر محیط زیست (21 خردادماه): ما باید تاریخ را آینه عبرت خود کنیم. تاریخی که به ما می گوید گره زدن همه امور کشور به راضی کردن بیگانگان نتیجه ای جز سرنگونی دولت ملی دکتر مصدق نداشت. اگر اقتصاد مبتنی بر توان داخلی در دولت دکتر مصدق عملیاتی شده بود و نگاه به خارج از مرزها در کشور حاکم نمی شد. ریزش نیروهای اجتماعی به آن حد نمی رسید که کودتای انگلیسی علیه دولت مصدق موفق شود.»

.


پرونده جدید هفته نامه صدا برای جو سازی علیه «شورای نگهبان» و اصولگرایان

.

نویسنده یادداشت با در کنار هم قرار دادن این دو نقل قول از آیت الله جنتی و قالیباف، نتیجه گرفته که دو چهره اصولگرا به دولت روحانی درباره عواقب اقدامات خودهشدار داده و وی را تهدید به برکناری و کودتا کرده اند. نشریه صدا با بهانه قرار دادن مذاکرات هسته ای، شرایط کنونی را حساس دانسته و سخن گفتن منتقدان دولت را غیرضروری ارزیابی کرده است. کسانی که زمانی به خاطر فتنه و طرح کودتای سیاسی در سال 88 در دادگاه های انقلاب محکوم شده اند  بار دیگر اظهارات دو تن از شخصیت های کشور را به کودتای آینده نسبت می دهند: «در شرایطی که دیپلمات های ایران در حساس ترین شرایط درگیر مذاکره با قدرت های جهان هستند و موضع رسمی و اعلامی نظام حمایت از آنهاست. زمزمه های کودتا، در داخل سر داده می شود.»

چهار سال پس از فتنه 88 و اعتراف صریح برخی از چهرهای مطرح اصلاح طلب مانند عباس عبدی، بر اشتباه بودن اقدامات و فعالیت های اصلاح طلبان در آن زمان و دمیدن بر آتش فتنه، مشخص نیست چرا بار دیگر نشریه صدا، هر سخن و اظهار نظری را با تهمت کودتا در نظر می گیرد. در سال 88 اصلاح طلبان و جریان های معارض امنیت ملی و ثبات سیاسی، با شعار تقلب، علم مبارزه با نظام و مردم را برای رسیدن به مقاصد سیاسی خود در دست گرفتند و چهار سال پس از آن و در دروره ای که روحانی در حال تثبیت دولت خود است، برخی از نیروهای فعال در فتنه 88، فرصت را  غنیمت شمرده اند و گویی قصد دارند با شعار کودتا و طرح مسائلی در قالب توهم توطئه، راه را برای فتنه دیگر باز کنند.

.


پرونده جدید هفته نامه صدا برای جو سازی علیه «شورای نگهبان» و اصولگرایان

.

هفته نامه صدا در ادامه یادداشت تهدید آمیز خود، آیت الله جنتی و قالیباف را متهم به داشتن اندیشه کودتا برای سرنگونی دولتی می کند که با آنها سازگاری ندارد و گویی هنوز نیز از رد صلاحیت هاشمی در انتخابات 92 به دلیل کهولت سن، کینه دارد: «مساله مهم آن است که رویای کودتا در ذهن برخی می چرخد. کسانی که از ابتدا نه تنها گرایشی به دولت نداشته اند، بلکه در تقابل با آن ایستاده بودند. یک گوینده، دبیر شورای نگهبان است که اصلی ترین حامی ریئس جمهور کنونی (هاشمی رفسنجانی) را با آن همه سابقه انقلابی و مهم ترین مسئولیت ها در انتخابات ریاست جمهوری 92 رد صلاحیت کرد. دیگری هم، اصلی ترین رقیب رئیس جمهور مستقر محسوب می شود.» نویسنده با یادآوری سابقه آیت الله جنتی و قالیباف، به گونه ای قصد دارد جایگاه متهم و شاکی را تغییر دهد. در سالی که فتنه گران به بهانه های واهی، امنیت و آسایش شهر تهران را بهم ریخته بودند، آیا وظیفه پلیس دست روی دست گذاشتن بود یا مقابله با آشوبی که از سوی سرویس های اطلاعاتی غربی و عربی هدایت می شد. زمانی که قانون در کشور حکم می کند، دست بردن به تظاهرات های خیابانی خشونت بار و هنجارشکنی های سیاسی، چیزی جزء فتنه نیست.

نگارنده یادداشت در پایان با طرح دوباره کودتا از سوی برخی از چهرهای اصولگرا، تهدید کرده است که این اظهارات به رادیکال شدن فضای سیاسی منجر خواهد شد که در نهایت، فتنه ای دوباره در نیجه آن شکل خواهد گرفت. وی در ادامه از سوی منتقدان دولت، اظهار نظر علیه دولت را مباح، مستحب و واجب در نظر گرفته اما نگفته چرا خود انتقادات مطرح شده توسط نه تنها اصولگرایان و برخی چهر های میانه رو را حرام می دانند. این در حالی است که چهره های اصلاح طلب نیز در برخی از حوزه های سیاسی و سیاست خارجی به دولت نقد دارند، آیا این نقدها را باید برنامه کودتا اصلاح طلبان علیه دولت دانست؟!

.


پرونده جدید هفته نامه صدا برای جو سازی علیه «شورای نگهبان» و اصولگرایان

.

نویسنده به گونه ای می خواهد هزینه های ناشی از اقداماتی که از سوی آنها در آینده شکل خواهد گرفت و خود نظاره گر اتاق های فکری است که در اندیشه برپا کردن توفان فتنه ای دیگر به بهانه های واهی است، به پای کسانی بنویسد که در حال حاضر به نقد از دولت می پردازند و آن هم نقد مشفقانه و از روی دلسوزی. حال اگر دولت با بهره گیری از انتقادات مسیری را برود که ماحصل آن آبادنی کشور و رونق اقتصادی باشد، نیازی به ایجاد و القای توهم توطئه و کودتا خواهد بود؟ : «اما نکته اصلی که نباید فراموش شود، تاثیر چنین مواضعی بر فضای سیاسی و رادیگال شدن آن است. ..اگر فردا روزی بار دیگر اعتراضی در کشور برخاست و فضا غبار آلود شد، بدانند ریشه فتنه از کجاست. نمی توان باد کاشت و انتظار توفان نداشت.»

نکته جالب آنجاست که در زمان فتنه 88 مدارک و اسنادی در دادگاه ها رو می شد که نشان از برنامه ریزی گسترده دشمن برای براندازی بود. اما فعالان اصلاح طلب این اسناد را واهی و خیالی می دانستند و جنبش فتنه گر سبز را صدای اعتراض مردمی می دانستند که به تقلب باور داشتند. در صورتی که با گذشت اندک زمانی و فروکش کردن احساساتی که سران فتنه آن را هیجانی ساخته بودند، لشکر فتنه گران ریزش کرد و دیگر اثری از جنبش به اصلاح سبز باقی نمانده است. اما نوستالژی آن روزها گویی همچنان در ذهن برخی از فعالان آن روزها که اینک آزادانه در حال فعالیت هستند، باقیست و قصد دارند به دلایل واهی دیگر فتنه ای دیگر برپا کنند و به گمان نویسنده در صورتی که اسناد فتنه آنان برای همگان آشکار شد، نام سندسازی و توهم توطئه خارجی بر آن نقش خواهد بست.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 26304 و در روز دوشنبه 1 تیر 1394 ساعت ۲۱:۵۹:۲۴
2024 copyright.