روحانی در دیدار رئیس مجلس گرجستان: ادعای احترام به ملتها با بیاحترامی به دین مردم سازگار نیست
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان، به تقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در دیدار «داویت اوساپا شویلی» رئیس مجلس گرجستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان روابط نزدیکتر بین دو کشور است و این سفر میتواند نقطه عطف و آغاز خوبی برای ایجاد تحرک در روابط تهران – تفلیس باشد.
وی افزود: به رغم ظرفیتها و امکانات گسترده ایران و گرجستان، روابط اقتصادی دو کشور محدود بوده و باید با تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاریهای مشترک و تقویت فعالیت اتاقهای بازرگانی، مناسبات و همکاریهای خود را در همه زمینهها بیش از پیش گسترش دهیم.
رئیسجمهور حوزه انرژی را یکی از زمینههای مناسب برای همکاریهای گسترده بین دو کشور دانست و اظهار داشت: گرجستان میتواند یکی از راههای صادرات گاز ایران به اروپا باشد و از سوی دیگر کریدور شمال به جنوب و مسیر خط آهن جمهوری اسلامی ایران، میتواند بنادر گرجستان را به خلیج فارس و دریای عمان متصل کند.
وی با بیان اینکه وجود تنش بین کشورهای همسایه به ضرر همه و ثبات و امنیت منطقه است، تصریح کرد: راه برقراری صلح و ثبات این است که همه به مرزهای جغرافیایی احترام گذاشته و چنانچه مشکلی وجود دارد آن را از طریق گفتوگو، حل و فصل کنند.
روحانی اضافه کرد: همه باید به فرهنگهای یکدیگر نیز احترام بگذارند، نمیشود ادعای احترام به ملتی داشت، اما به فرهنگ و دین آن ملت بیاحترامی کرد.
رئیسجمهوری تصریح کرد: همه باید دست به دست یکدیگر داده و با افراطگرایی، خشونت و تروریسم مقابله کنیم.
روحانی ارتباط نزدیک پارلمانها را در توسعه روابط ایران و گرجستان بسیار مؤثر دانست و گفت: دولت از رفت و آمد و روابط نزدیک پارلمانهای دو کشور حمایت میکند.
داوییت اوساپا شویلی رئیس مجلس گرجستان نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه گرجستان مایل است تحرک جدیدی در همکاریها و روابط دو کشور ایجاد کند، گفت: معتقدیم که باید گامهای مهمی به سمت توسعه و تعمیق همکاریها در بخشهای مختلف برداریم.
رئیس مجلس گرجستان ابراز داشت: در شرایط پیچیدهای که بر منطقه حاکم شده، مایل هستیم که روابط و همکاریهای ایران و گرجستان به الگوی همکاری دو ملت و دو دولت، برای کل منطقه و جهان تبدیل شود.
همچنین رئیسجمهور کشورمان در دیدار خانم پوسیچ، وزیر خارجه کرواسی گفت: وضعیت حاکم بر جهان امروز، وضعیت زورآزمایی نیست و جمهوری اسلامی ایران خواهان آن است که با منطق و مذاکره با دیگران تعامل کند.
وی افزود:جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه برای احقاق حقوق خود محکم و پابرجا ایستاده، مایل است به دیگران هم درباره فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود اطمینان خاطر بدهد.
روحانی با بیان اینکه توافق در موضوع هستهای به نفع دو طرف و ثبات، امنیت و صلح در منطقه و همه جهان خواهد بود، تصریح کرد: این توافق فرصت دو طرف را نیز بیشتر و آزادتر خواهد کرد تا بتوانند به مسایل توسعهای و تحکیم روابط متقابل بپردازند، بخصوص در شرایطی که امروز نه تنها در منطقه ما بلکه در اروپا و دیگر مناطق جهان نیز بعضاً شاهد فعالیتهای خطرناک تروریستی هستیم.
در ادامه علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار «داویت اوسو باشویلی» رئیس مجلس گرجستان گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به مذاکرات توام با حسننیت بوده است و گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز این مسئله را تایید میکند.
وی در عین حال اظهار داشت: اما متناسب با رفتار و عملکرد طرف مقابل واکنش مناسب و اقدام مقتضی خواهیم داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان ساخت: مسئولیت هرگونه کارشکنی در مسیر مذاکرات و اتخاذ رویکردهایی که بینتیجه بودن آنها در گذشته نیز اثبات شده متوجه طرف مقابل خواهد بود.
همچنین آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار دیوید اوسو پاشویلی، رئیس مجلس گرجستان، تمدن، فرهنگ و تاریخ مشترک را سرمایهای مهم برای دو کشور ایران و گرجستان توصیف کرد و گفت: نقش گرجیها در مظاهر تمدن و فرهنگ ایران، مخصوصا در ابنیه تاریخی اصفهان برجسته است.
وی زمینهسازیهای بنادر دو کشور را برای فراهم کردن قطعه اول کریدور شمال و جنوب از بندرعباس تا بندر پوتی و رفتوآمدهای اقتصادی و تجاری را ضروری خواند و خاطر نشان کرد: گرجستان میتواند پل ارتباطی غرب و شرق دنیا در مسائل و راههای دریایی باشد و در ایران هم همه زمینهها برای گسترش همکاریها فراهم است.