امروز : شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۳/۰۹/۱۷
کد خبر : 12753
چاپ خبر :
آموزش؛

نشانه های میتلا شدن اندروید به ویروس

همزمان که گوشی‌های هوشمند همپای لپ‌تاپ‌ها و PC‌ها قدرتمند شده و به عنوان اولین گزینه ما برای برقراری ارتباطات و ذخیره داده‌های حساس به کار می‌روند، هیچ جای تعجب نیست که از سوی هکر‌ها و بد‌افزار‌ها آماج قرار بگیرند. هکر‌ها و مجرمان سایبری در سراسر دنیا در حال تلاش هستند تا به وسیله بد‌افزار‌ها یا سایر وسایل به گوشی شما راه یابند و اطلاعات حساس شما را به سرقت ببرند.

به گزارش «تابناک»، البته موضوع آلوده شدن به بدافزار و ویروس تنها مربوط به گوشی‌هایی از نوع اندروید نیز نمی‌شود و هر یک از سیستم عامل‌ها از جمله iOS نیز مشکلات خود را در این زمینه دارند؛ اما سیستم عامل اندروید به دلیل شیوع و مخاطبان بیشتر خود طبیعتاً بیش از سایر سیستم عامل‌های موبایل آماج قرار می‌گیرد.

برخی از خطرناک‌ترین بد‌افزارهای شناخته شده برای اندروید از این قرار هستند؛

ویروس NotCompatible خود را به عنوان یک بروزرسانی سیستمی قالب‌ می‌کند و اندروید شما را به بخشی از یک Botnet گسترده متصل می‌سازد.

نوع دیگر بد‌افزار، Heart است که توسط یک پیام کوتاه از سوی یک دوست و با یک لینک برای شما ارسال می‌شود و چنانچه آن لینک را باز کنید، نه تنها اطلاعات شما سرقت می‌شود بلکه برای ۹۹ مخاطب دیگر‌‌ همان پیام فرستاده می‌شود.

از سویی استفاده از مرورگر پیش فرض اندروید منجر به آن می‌شود که به دلیل خلل و فرج امنیتی موجود در آن، راه هکر‌ها برای ورود به موبایل شما و سرقت اطلاعات آسان‌تر شود.

این‌ها تنها موارد شناسایی شده در ‌سه هفته اخیر هستند! مشکل اساسی اینجاست که ورود این بد‌افزار‌ها به سیستم اندروید شما به گونه‌ای است که کمتر متوجه حضور آن‌ها خواهید شد. پس از کجا می‌توان آلوده بودن اندروید را حدس زد؟

ویروس شناسی اندروید- بیان گلپایگان (2)

1 – کاهش شدید سرعت عملکرد گوشی

دقیقا مشابه یک رایانه، فعالیت یک بد‌افزار در پشت صحنه، منجر به کاهش سرعت سیستم و عملکرد آن می‌شود. اگر گوشی شما به تازگی به گونه‌ای عمل می‌کند که انگار در یک باتلاق گیر کرده ‌و Restart گوشی چندان فایده‌ای برای این موضوع ندارد، به احتمال بسیار ‌اندروید شما آلوده به یک بد‌افزار است.

ویروس شناسی اندروید- بیان گلپایگان (4)

2 – فعالیت بیش از حد و غیر معمول اینترنتی

بدافزار‌های مخصوص فرستادن Spam یا آپلود اطلاعات‌، غیر معمول و دیوانه‌وار ‌پشت صحنه از اینترنت شما استفاده می‌کنند. اگر متوجه این موضوع شدید حتما آن را جدی تلقی کنید. برای فهمیدن این موضوع می‌توانید از بخش تنظیمات و Data Usage در اندروید خود کمک بگیرید. هرگونه فعالیت بیش از حد و غیر معمول می‌تواند نشانی از آلودگی سیستم موبایل شما باشد.

همچنین این موضوع به کاهش سریع عمر باتری منجر می‌شود و شما می‌توانید آن را ‌در بخش تنظیمات و Battery یا از طریق نصب یک نرم افزار ثانویه مخصوص به این کار بررسی کنید.

ویروس شناسی اندروید- بیان گلپایگان (1)

3 – وجود App هایی که شما آنها را نصب نکرده اید

شاید شما اقدام به نصب App‌ای کرده باشید که به خودی خود ‌یک بد‌افزار نیست؛ اما به همراه خود یا بعد از نصب، ‌مجموعه‌ای از بد‌افزار‌ها را به سیستم شما راه دهد. برای همین لازم است ‌هر چند وقت یک بار همه App‌های خود را بررسی کرده و به همه App‌هایی که برای شما نا‌شناس هستند، مشکوک باشید. وجود این App‌ها می‌تواند نشانه‌ای از وجود یک بد‌افزار در سیستم شما باشد.

چگونه همه چیز را به حالت عادی باز‌گردانیم؟

در اولین قدم هوشمند خود را به حالت Airplane ببرید تا جلوی بد افزار را برای فرستادن و آپلود اطلاعات بگیرید. سپس اگر بد‌افزار را به شکل یک App شناسایی کرده‌اید، دستی آن را پاک ‌کنید. اگر قادر به شناسایی App مذکور نیستید، می‌توانید با آخرین App‌هایی که ‌روی گوشی خود نصب کرده‌اید شروع کنید.

چنانچه این App از پاک شدن سر باز می‌زند، لازم است ‌گوشی خود را در حالت Safe Mode بوت کنید. مدل‌هایی از برند‌ها مختلف به راه‌های متفاوت در حالت Safe Mode بوت می‌شوند؛ در نتیجه بهتر از است راه بوت در این حالت را بر اساس مدل گوشی خود در اینترنت جستجو کنید که حتما آن را خواهید یافت.

اگر در هیچ یک از این شرایط قادر به پاک‌سازی بد‌افزار نبودید، راه چاره آن است‌ که از همه اطلاعات خود از جمله تصاویر و موسیقی‌ها، یک نسخه پشتیبان گرفته و کل حافظه گوشی خود را پاک‌ کرده و از ابتدا کار را آغاز کنید. برای این کار باید گوشی را به حالت Factory Reset در‌آورید که گزینه مربوط به آن را در بخش تنظیمات گوشی پیدا خواهید کرد.

یکی از بهترین راه‌ها برای رهایی از شر App‌های بد‌افزار این است که در تنظیمات گوشی و در قسمت امنیتی یا Security تیک گزینه Unknown Source را بردارید تا App‌های غیر قابل شناسایی به لحاظ امنیتی بر روی گوشی شما نصب نشوند. در ‌‌نهایت نصب یک آنتی ویروس قوی می‌تواند تا حدی شما را از شر این بد‌افزار‌ها ‌رهایی دهد؛ البته تنها تا حدی، زیرا آنتی ویروس‌های موبایل چندان قابل اعتماد نیستند، حتی نسخه‌های تجاری و پولی آن‌ها.

 

تابناک

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات