کسانی که در سوریه ماجراهای تروریستی ایجاد کردند نیمنگاهی هم به ایران داشتند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان ؛علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز در همایش ملی “خصوصیسازی آموزشهای فنی و حرفهای؛ کلید اشتغال پایدار” که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، با تاکید بر اینکه امروز برای توسعه کشور نیاز به یک جهش در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای داریم، گفت: ارزیابی کلی از شرایط کشور این نکته را نشان میدهد باید در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای کار بیشتری انجام داد و باید یک حالت پرش در این زمینه به وجود بیاید.
وی ادامه داد: از یک طرف کشور ما از وضعیت بینالمللی که در زمینه هستهای به وجود آوردند، مشکلاتی پیدا کرده؛ گرچه این رفتاری که کشورهای قدرتمند برای کشور ما در موضوع هستهای به وجود آوردند، ظالمانه است و این رفتارها نوعی ماجراجویی و سنگاندازی است، چرا که ما در زمینه هستهای مسیر روشنی را ایجاد کردیم، اما آنها بهانهگیری کرده و مشکلاتی ایجاد کردند و دامنه این کار را به تحریمها کشاندند.
رئیس مجلس با بیان اینکه ما اکنون در حال مذاکره هستیم، خاطرنشان کرد: ما از قبل هم گفته بودیم که ما میتوانیم این موضوع را از طریق مذاکره حل کنیم، اما این موجودات بینالمللی که به دنبال ماجراجویی هستند، آرام ننشستهاند و حالا امیدواریم که در این مذاکرات گامی به پیش برویم.
لاریجانی ادامه داد: بخش دیگر این مسائل منطقهای است که به وجود آوردند که شاهدیم در این سالهای اخیر یک مقدار به این اقدامات شدت دادهاند؛ اقدامات تروریستی که در سوریه به وجود آوردند، یک نیمنگاهی هم برای ما داشتند تا ما را به یک مسائل دیگری مشغول کنند. از طرفی هم به بنیانهای مقاومت در منطقه لطمه بزنند که الحمدالله با توجه به حرکت داهیانهای که نیروهای خبیر در منطقه داشتند جلوی این ماجراجوییها گرفته شد، اما هنوز این اقدامات در جریان است و میبینیم که حتی با انتخابات سوریه هم مخالفت میکنند.
وی تاکید کرد: اینها نمیگویند که چه راهحلی دارند، اما با هر روش اصلاحی برای حل مسائل منطقهای مخالفت میکنند و معلوم است که یک هدف دیگری را دنبال میکنند که این حوادثی که در عراق به وجود آمد یک پردههایی از این مسائل را روشنتر میکند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان یادآور شد: اینها قبلا میگفتند مسائلی که در سوریه است، به دلیل ساختار حکومتی این کشور است؛ گاهی کشورهای منطقه که به ایران میآمدند و با ما مذاکره میکردند این موضوع را مطرح میکردند و وقتی به آنها میگفتیم که به این جریانهای تروریستی به این میزان کمک نکنید، آنها میگفتند که ساختار حکومت سوریه دموکراتیک نیست و این واکنشی به این موضوع است. اینها خلاف میگفتند، اما زیر این پوشش مخفی شده بودند؛ حالا در عراق چه میگویید؟ در عراق که ساختار دموکراتیک بود. در این سالها کشور عراق ساختار دموکراتیک پیدا کرد و مجلس آن واقعا دموکراتیک است و از درون این مجلس رئیسجمهور و نخستوزیر انتخاب میشود و براساس رای مردم است، پس چرا با این حکومت درگیر شدید؟
لاریجانی با تاکید بر اینکه پس این موضوعات کاملا بهانه بود و در عراق صحنه کاملا شفاف شد، گفت: این گروهکهای تروریستی که در عراق این همه کشتار انجام دادند، پس برای ساختار نبود، آنها با ساختار دموکراتیک مخالف بودند و به همین دلیل اکنون با عراق ستیز میکنند. مسئله آنها هم شیعه و سنی نیست. اصولا نمیخواهند اجازه دهند طوایف مختلف در عراق راحت زندگی کنند.
وی ادامه داد: آنها میخواهند بین کرد، شیعه و سنی درگیری ایجاد کنند. به دنبال یک هدفی هستند تا این منطقه به همین درگیریهای داخلی مشغول شود و اگر امروز عراق یک تنفسی دموکراتیک کرده و توانسته از امکانات خود استفاده کرده و توسعه در عراق ایجاد کند، آنها میخواهند مردم عراق را به درگیریهای داخلی مشغول کنند. ما از گذشته هم گفتیم مسئله عراق و امنیت آن برای ما بسیار مهم است، چرا که این کشور همسایه ماست.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: سالهاست صدام از طریق عراق با ایران درگیر بود و مشکلات زیادی را برای کشور ما ایجاد کرد، بنابراین این حقی است برای ایران که یک همسایه آرام داشته باشیم. لذا با توجه به خسارتهای انسانی و مادی در دوره صدام به ایران وارد شد، این حق ایران است که خواستار همسایهای باشد که زندگی آرامی را با ما داشته باشد، چرا که ایران همیشه با همه طوایف و قومیتهای عراق ارتباط دوستانه داشته و از حقوق آنها حمایت کرده و امروز هم تضییع حقوق هیچ یک از طوایف عراق از سوی هرکسی مورد قبول ما نیست و شیعیان، اهل سنت و کردهای این کشور همگی از دوستان ما هستند و روابط بسیار صمیمانهای با رهبران آنها داریم و همواره تاکید کردهایم که در حکومت عراق همه طوایف و قومیتها باید مشارکت فعال و سازنده داشته باشند.
لاریجانی با بیان اینکه ما همیشه با اشغال عراق مخالف بودیم، تاکید کرد: ما این حرف را همواره زدهایم که مردم عراق این بلوغ را دارند که یک ساختار دموکراتیک در عراق ایجاد کنند. به همین دلیل تمام طوایف عراق، اعم از کردها، اهل سنت و شیعیان یک ارتباط نزدیکی با ما دارند و ما مرتب این موضوع را گفتیم که یک ساختار ملی در عراق که یک وفاق ملی است در درون آن معنا پیدا کند و همه گروهها اعم از کرد، اهل سنت و شیعیان در آن حضور داشته باشند، مورد حمایت ماست لذا این جریانهایی که امروز در آنجا به وجود آمد برای به هم ریختن این ساختار است و البته موفق نخواهند شد، اما مسئلهسازی میکنند.
وی اضافه کرد: در جاهای دیگر منطقه هم وضع تقریبا نیمه مستقری دیدیم؛ در افغانستان هم همینطور بود و ماجراهایی نیز در آنجا به وجود آمد.
رئیس مجلس با اشاره به وضع اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: از نظر اقتصادی در درون کشور به دلیل مختلفی اعم از مشکلات مدیریتی و مسائل گوناگون دیگر، ما دچار مشکل بیکاری، تورم و رکود هستیم. البته دولت فعلی در حال تلاش است تا از وضعیت رکود خارج شویم، اما به قدری مشکلات پیچیده برای کارگاههای مختلف صنعتی و تولیدی به وجود آمده که آنها نیازمند کمک بسیاری هستند تا از رکود خارج شوند و اکثر این واحدهای تولیدی و کارآفرینان نیازمند حمایتهای بانکی هستند، اما در اینجا متاسفانه سستی میبینیم.
لاریجانی افزود: اگر در این شرایط که یک تکان جدی به قیمت ارز خورده، دست واحدهای تولیدی را نگیریم و به آنها کمک نکنیم نمیتوان آنها را از رکود خارج کرد. البته بحث خروج از رکود یک بحث است و نکته مهم این است که باید سازوکارهای اقتصادی برای آن دیده شود که یکی از بخشهای پیشرو در این زمینه همین آموزشهای فنی و حرفهای است و تا وقتی که ما افراد صاحب حرفه پیدا نکنیم که بتوانند زمینههای توسعه کشور را ایجاد کنند، مشکل کاملا حل نمیشود.
وی با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای حل این مشکلات را بدون اینکه هزینهای به دولت وارد کند، متقبل شدهاند، گفت: در این زمینه نکته دیگری که مطرح است این است که دوستان ما در وزارت تعاون، کار و رفاه و اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای و بخشهای دیگر در آموزش عالی باید توجه کنند که هرم نیروی انسانی ما به لحاظ تخصی وضع متعادلی ندارد؛ پایه این حرم باید تکنسینها باشند و در رأس آنها آموزشهای تخصصی دانشگاهی باشد، اما ظاهرا این هرم واژگون است چرا که بخش متورم حرم آموزشهای دانشگاهی ماست که آنها صاحب حرفهای کافی نیستند تا بتوانند به راحتی در بنگاههای اقتصادی ما کار کنند لذا باید سرمایهگذاری وسیعتری در آموزشهای فنی و حرفهای انجام دهیم.
وی با ابراز خوشحالی از واگذاری آموزشهای فنی و حرفهای به بخش خصوصی، گفت: این یک اقدام درست است و باید آموزشهای فنی و حرفهای خصوصی شوند چرا که به سرمایهگذاری در بخشهایی که هزینههای زیادی دارد، کمک میکند. البته سازمان آموزش فنی و حرفهای و وزارت کار باید حمایت مالی جدی به وی انجام دهند تا این آموزشگاهها بتوانند کارگاهای خود را به روز کنند، چرا که بخش زیادی از تجهیزات این کارگاهها منوط به سالهای گذشته است.
لاریجانی افزود: در حال حاضر سرمایه زیادی برای توسعه کشور هزینه میشود. در حالی که باید یک بخش از آن صرف نیروی کارآمد شود که در این زمینه اگر نیاز به قانون باشد، مجلس آمادگی دارد در تصویب برنامه توسعه ششم و قوانین دیگر چنین حمایتهایی را انجام دهد.
وی با اشاره به معافیت مالیاتی آموزشهای فنی و حرفهای، گفت: ما در مجلس برای معافیت مالیاتی اقداماتی انجام دادیم که این موضوع در لایحه مالیاتها نیز اضافه شد و امیدواریم مراحل آخر نیز در شورای نگهبان طی شود. در زمینه بیمه موسسات آموزشهای فنی و حرفهای تلاشهای زیادی در مجلس شده که امیدواریم این موضوع نیز به نحو منطقی حل شود.
رئیس مجلس ادامه داد: آموزشهای فنی و حرفهای یکی از دغدغههای مهم است و ما آن را سمتدهی درستی میدانیم تا اینگونه آموزش صورت بگیرد و امیدواریم در لایحه برنامه توسعه ششم بحث آموزشهای فنی و حرفهای مورد توجه جدیتری باشد و بتوان یک گام اساسی در این زمینه برداشت.
به گزارش تسنیم، علی لاریجانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به سالروز شهادت شهید چمران، گفت: شهید چمران نیروی مجاهدی بود که تفکر آزادیبخش اسلام تلاشهای به سزایی کرد و ما ایشان را گاه به عنوان یک عالم میشناسیم که البته یک وجه از شخصیت ایشان که شاید شهرت زیادی هم نداشته باشد، حرکتی است که در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای انجام داده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در اوایل پیروزی انقلاب که به لبنان رفته بودم، مشاهده کردم که شهید چمران مدرسهای در جنوب لبنان ایجاد کرده بود که در این مدرسه آموزشهای فنی و حرفهای ارائه میشد. بنابراین شهید چمران یک فکر بود که برای این موضوع میاندیشید تا فرزندان مسلمان در زمینه فنی و حرفهای صاحب فن شوند و معتقد بود که تا این فرزندان صاحب فنی نباشند نمیتوانند در حرکت توسعهای یک کشور مفید باشند.
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- نیاز مبرم به حمایت خیرین برای تکمیل پروژه های درمانی گلپایگان
- درختان گلپایگان شناسنامه دار میشوند
- افتتاحییه بخش جراحی مغزو اعصاب و شیمی درمانی بیمارستان امام حسین علیه السلام گلپایگان/اعتباری :افتتاح بخش شیمی درمانی در گلپایگان: تأمین داروهای بیماران با همکاری خیرین
- مدیرکل راهداری اصفهان از پروژه های ایمنی در گلپایگان بازدید کرد/ ارتقای ایمنی جادهها در اولویت است .
- برگزاری جلسه گرامیداشت یوم الله دهه فجر در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان گلپایگان
- جلسه فرماندار گلپایگان با مدیرکل برق منطقهای اصفهان
- برگزاری جلسه بررسی روند اجرای پروژه های عمرانی
- نگاهی به اهداف بودجه1404 شهرداری گلپایگان
- برگزاری جلسه دیدار مردمی شهردار گلپایگان
- گسترش وفاداری و اعتماد در جامعه توسط اصناف محقق میشود.
- تجلیل از برگزیدگان برتر و ملی بخش کشاورزی/شرکت سهامی زراعی گلپایگان، برگزیده ملی
- برگزاری جلسات کمیتههای تخصصی بزرگداشت دهه فجر در شهرستان گلپایگان
- آیین تجلیل وتقدیراز شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسه ستاد اقامه نماز شهرستان گلپایگان
- تمرکز زدایی و رفع تبعیض در مکانیابی پروژه های شهری مورد توجه قرار گیرد.
- نقش رسانه ها در توسعه شهرستان ها پررنگ تر از همیشه است.
- برگزاری نخستین جلسه کارگروه شهرستانهای خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان
- همایش ورزشهای پهلوانی وزورخانه ای در گلپایگان / مرام پهلوانی در فرهنگ ایرانی ملموس و جدایی ناپذیر است .
- جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در گلشهر
- آیین افتتاحیه استیج خانه کشتی امام علی(ع)شهرستان گلپایگان
- پیگیری دانشگاه فرهنگیان شهرستان گلپایگان
- اقدامات روزانه و گسترده به منظور حفظ و نگهداری از فضاهای سبز شهری
- استمرار عملیات خط کشی معابر شهر گلپایگان
- برگزاری نشست کنترل وضعیت پروژههای مشارکتی شهرداری گلپایگان
- شهردار گلپایگان: پرونده های در جریان تا حصول نتیجه پیگیری گردد.
- انتقال سنگنوشتههای تاریخی گلپایگان به مجموعههای حفاظتی
- بازدید سرزده شهردار گلپایگان از ادارات شهرداری
- سهم 70میلیارد تومانی آسفالت معابر از بودجه سال1403 شهرداری گلپایگان
- بازدید شبانه فرماندار گلپایگان از جادهها و پایگاههای هلال احمر در پی بارش نزولات آسمانی
- اصفهان آماده روابط تجاری و گردشگری با اقلیم کردستان عراق است